AMD Ryzen 7000: Μάθαμε πότε θα παρουσιαστούν οι πιο οικονομικές motherboards

Με το B650 chipset
15 Σεπτεμβρίου 2022 08:16
AMD Ryzen 7000: Μάθαμε πότε θα παρουσιαστούν οι πιο οικονομικές motherboards

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων Ryzen 7000 επεξεργαστών της AMD, οι οποίοι αναμένεται να καταφθάσουν στην αγορά στις 27 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στο προσκήνιο την ολοκαίνουργια AM5 πλατφόρμα και το X670 chipset.

Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο event, το οποίο σίγουρα θα κάνει χαρούμενους αυτούς που σκεφτόντουσαν την αναβάθμιση, αλλά έχουν περιορισμένο budget. Αναλυτικότερα, στις 4 Οκτωβρίου η AMD θα πραγματοποιήσει μια ειδική παρουσίαση με ονομασία  'An Exclusive First Look at B650 and B650E AM5 Motherboards'. H ζωντανή μετάδοση θα κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται και θα αποκαλύψει τις πιο προσιτές προτάσεις μητρικών των Asus, Asrock, Biostar, Gigabyte, MSI και άλλων συνεργατών που θα αξιοποιούν τα B650 και B650E chipsets.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η AMD φαίνεται πως θέλει να ρίξει το συνολικό κόστος της πλατφόρμας όσο πιο άμεσα γίνεται, αφού σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των DDR5 μνημών που είναι απαραίτητες για τους νέους Ryzen, το κασέ ανέβαινε σημαντικά για το μέσο χρήστη. Συγκρητικά, στην προηγούμενη γενιά επεξεργαστών της εταιρίας, οι B550 μητρικές είχαν καταφθάσει σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά την αντίστοιχη high-end πλατφόρμα X570, ενώ τώρα μιλάμε για διαφορά εβδομάδων.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως εκτός και αν θέλετε να χτίσετε κάτι πραγματικά high-end, οι B650 μητρικές θα καλύπτουν πιθανότατα όλες τις ανάγκες σας, αφού στην περίπτωση των B650E θα υπάρχει κανονικά και υποστήριξη για PCIe 5.0 κάρτα γραφικών και SSD.

Για την ιστορία, πρόσφατα η MSI είχε αποκαλύψει τις δικές της high-end προτάσεις για την AM5 πλατφόρμα, με την αιχμή του δόρατος, την MEG X670E Godlike, να κοστίζει $1299.99! Περισσότερα για το line-up της μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.