Η RTX 4090 εμφανίστηκε πρόωρα σε καταστήματα και η τιμή προκαλεί ζαλάδα!

Ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα;
10 Σεπτεμβρίου 2022 17:22
Η RTX 4090 εμφανίστηκε πρόωρα σε καταστήματα και η τιμή προκαλεί ζαλάδα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση των RTX 4000, των ολοκαίνουργιων καρτών γραφικών νέα γενιάς της Nvidia, οι οποίες θα φέρουν στο προσκήνιο την Ada Lovelace αρχιτεκτονική, έχει ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, το event της εταιρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και μιας και απέχουμε πλέον περίπου μιάμιση εβδομάδα, οι διαρροές συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, όπως εντόπισε ο χρήστης του Twitter @momomo_us, τρία διαφορετικά e-shops ανάρτησαν πρόωρα καταχωρήσεις για την RTX 4090. Τα πρώτο κατάστημα εδρεύει στο Βιετνάμ, ενώ τα άλλα δύο είναι από την Αυστραλία. Όπως φαίνεται, λοιπόν, και τα καταστήματα έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για το ντεμπούτο των GPUs της Nvidia, πράγμα που μας δείχνει ξεκάθαρα πως σύντομα τα νέα μοντέλα θα βρίσκονται στα χέρια των gamers και πως η RTX 4090 δε θα καθυστερήσει, όπως είχε ακουστεί από μερικές φήμες.

Τι μπορούμε, όμως, να μάθουμε για την τιμή; Είναι πολύ πιθανό πως οι εν λόγω καταχωρήσεις δεν είναι αξιόπιστες, ειδικά για να εξάγουμε πρόωρα την προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη πως στις περισσότερες καταχωρήσεις η RTX 4090 κόστιζε κοντά στα €3000, μάλλον οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν τη νέα ναυαρχίδα της Nvidia.

Ενδεικτικά, οι τιμές δύο διαφορετικών εκδόσεων της RTX 4090 σύμφωνα με την πρόωρη καταχώρηση του καταστήματος Perth Computers & Office Supplies από την Αυστραλία (οι τιμές έχουν μετατραπεί σε ευρώ από δολάρια Αυστραλίας) διαμορφώνονται ως εξής:

Gigabyte RTX 4090 Gaming OC – €3099

Aorus RTX 4090 – €2,656

Για την ιστορία, στο παρελθόν είχαν διαρρεύσει και benchmarks, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια φήμη πως στην αγορά θα έρθουν δύο διαφορετικές εκδοχές της RTX 4080.

Φυσικά, σε μερικά εικοσιτετράωρα αναμένεται να μάθουμε επίσημα τα πάντα, οπότε θα δούμε και αν οι παραπάνω τιμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι. Μέχρι τότε, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με τη νέα γενιά καρτών γραφικών της Nvidia, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.