NVIDIA GeForce RTX 4080: Αυτή είναι μάλλον η πρώτη φωτογραφία της

Θα έρχεται με νέα γραμματοσειρά
02 Σεπτεμβρίου 2022 22:22
NVIDIA GeForce RTX 4080: Αυτή είναι μάλλον η πρώτη φωτογραφία της

Μέχρι σήμερα έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου αμέτρητες πληροφορίες για τις RTX 4000 κάρτες γραφικών της Nvidia, οι οποίες θα φέρουν στο προσκήνιο την αρχιτεκτονική νέας γενιάς, Ada Lovelace. Από benchmarks μέχρι στοιχεία για την κατανάλωση, τα νέα μοντέλα βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τώρα, μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία τους, οι διαρροές συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν έχουμε την πρώτη φωτογραφία της NVIDIA GeForce RTX 4080 από την πραγματική ζωή. Αυτή προέρχεται από τον leaker "KittyYukko" που την ανάρτησε στο Twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εν λόγω μοντέλο θα έρχεται με μια πολύ μεγάλη ψύκτρα, παρόμοια με αυτή που υπάρχει στην RTX 3090 Founders Edition.

Μιας και η φωτογραφία δείχνει την κάρτα από πάνω, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ξεκάθαρα αν πρόκειται για σχεδιασμό που θα καταλαμβάνει δύο slots. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται μέσα από την πλαστική, προστατευτική συσκευασία, είναι η νέα γραμματοσειρά για το όνομα του μοντέλου. Η Nvidia μάλλον θα υιοθετήσει και για τα νέα της προϊόντα το font "NVIDIA Sans NALA", το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η πρώτη φωτογραφία της NVIDIA GeForce RTX 4080:

Η νέα γραμματοσειρά των NVIDIA GeForce RTX 4000 μοντέλων:

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η RTX 4080 αναμένεται να κάνει χρήση του AD103-300 chip. Έτσι, θα είναι εξοπλισμένη με 9728 CUDA cores ή 76 ενεργοποιημένα SMs. Παράλληλα, αναμένεται να έχει 16GB GDDR6X μνήμης, χρονισμένη στα 23Gbps και με memory bus εύρους 256-bit, τα οποία μεταφράζουν σε συνολικό bandwidth 768GB/sec. Τέλος, η κατανάλωση φημολογείται ότι αγγίζει τα 340W.

Να σημειωθεί πως όλες οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει κάλλιστα η πιθανότητα η φωτογραφία να είναι ψεύτικη ή αποτέλεσμα επεξεργασίας. Επομένως, σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί.