Οι Γάλλοι θα μπορούν να νοικιάζουν ηλεκτρικά οχήματα με €100 το μήνα

Νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης
30 Αυγούστου 2022 09:18
Οι Γάλλοι θα μπορούν να νοικιάζουν ηλεκτρικά οχήματα με €100 το μήνα

Η Γαλλία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών στην αγορά αυτοκινήτων. Πέρα από την επιδότηση €6.000 για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάτω των €47.000 και επιδότηση €4.000 για αντικατάσταση του οχήματός τους με ηλεκτρικό ποδήλατο, ο κρατικός μηχανισμός έρχεται να προσφέρει ακόμα ένα κίνητρο στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δράσης και Δημοσίων Λογαριασμών, Gabriel Attal, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης, με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έναντι €100 το μήνα. Τόνισε πως το κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ξοδεύουν πολλοί πολίτες κάθε μήνα σε καύσιμα και πως το υπουργείο εργάζεται για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το νέο μέτρο.

Ξέρουμε πως πολλά γαλλικά ηλεκτρικά οχήματα παραμένουν πολύ ακριβά.

Η Γαλλία βρίσκεται σημαντικά πιο πίσω στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελούν μόλις το 12% για τους πρώτους επτά μήνες του 2022, τη στιγμή που στη Νορβηγία αποτελούν τα 2/3.

Το νέο μέτρο αναμένεται να ωφελήσει τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως τη Renault, την Peugeot, τη Citroen και τη Volkswagen.