Εκπληκτικό βίντεο δείχνει μυρμήγκια να χρησιμοποιούν εργαλεία για να χτίσουν γέφυρα

Χωρίς καμία εκπαίδευση
29 Αυγούστου 2022 11:24
Εκπληκτικό βίντεο δείχνει μυρμήγκια να χρησιμοποιούν εργαλεία για να χτίσουν γέφυρα

Ο άνθρωπος διαθέτει 86 δισεκατομμύρια νευρώνες στον εγκέφαλό του. Τα μυρμήγκια διαθέτουν μόλις 250.000, ωστόσο αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα κατορθώνουν τεράστια επιτεύγματα όταν συνεργάζονται. Ερευνητές λοιπόν, κατέγραψαν σε βίντεο μυρμήγκια του είδους Solenopsis invicta, να συνεργάζονται και να χρησιμοποιούν εργαλεία για να χτίσουν μία γέφυρα.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν κομμάτια γυαλιού για να παρακάμψουν μία κολλώδη επιφάνεια.

Το συγκεκριμένο είδος, είναι γνωστό επίσης για την ικανότητά του να δημιουργεί γέφυρες χρησιμοποιώντας τα σώματα των μυρμηγκιών, ενώ πολλές φορές δημιουργούν σχεδίες για να επιβιώσουν από πλημμύρες. Κάθε μυρμήγκι μπορεί να δημιουργήσει 14 συνδέσεις με διπλανά μυρμήγκια, ενώ επιπλέουν χάρη σε φυσαλίδες τις οποίες σχηματίζουν με τον υδροφοβικό εξωσκελετό τους.

Χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία για να μεταφέρουν τροφή ή νερό. Βρέχουν σωματίδια χώματος ή φύλλα βουτώντας τα στο νερό και έπειτα κουβαλούν τα βρεγμένα αντικείμενα στη φωλιά τους, ενώ άλλα χρησιμοποιούν φράγματα και δημιουργούν διαδρόμους για να περάσει το νερό για να μειώσουν τις πιθανότητες να πνιγούν.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Insect Science.

Tags: