Αυτές είναι ίσως οι πιο κοντινές φωτογραφίες μυρμηγκιού που έχουν τραβηχτεί

Και θα σας κάνουν σχεδόν εντομοφοβικούς!
10 Ιουλίου 2022 15:34
Αυτές είναι ίσως οι πιο κοντινές φωτογραφίες μυρμηγκιού που έχουν τραβηχτεί

Σε περίπτωση που είστε εντομοφοβικοί, καλό θα ήταν να προσπεράσετε το άρθρο, αφού ένα χρήστης του Reddit απαθανάτισε ίσως τις πιο κοντινές φωτογραφίες μυρμηγκιού που έχουν τραβηχτεί ποτέ και μοιάζουν να είναι βγαλμένες από…εφιάλτη!

Συγκεκριμένα, ο φωτογράφος Joshua Coogler χρησιμοποίησε έναν Laowa 25mm Ultra Macro φακό και μια Nikon D7500 κάμερα για να παράγει μερικά ασυνήθιστα πορτραίτα εντόμων. Οι δημοσιεύσεις του έγιναν viral στο Reddit, μετρώντας πάνω από 65 χιλιάδες likes και πολλαπλά ‘βραβεία’ από τους χρήστες.

Για να παραχθούν οι συγκεκριμένες εικόνες χρειάστηκε να αξιοποιηθεί μια ειδική τεχνική. Μιλώντας στο PetaPixel, ο φωτογράφος εξήγησε πως έπρεπε να συνδυασθούν από 30 έως 300 φωτογραφίες για την παραγωγή μια τελική εικόνας, με την κάμερα να βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα macro rail, το οποίο της επιτρέπει να κινείται με εξαιρετικά μικροσκοπικά βήματα, βγάζοντας φωτογραφίες καθώς αλλάζει θέση.

Αυτό χρειάζεται επειδή η επιφάνεια που είναι σε focus είναι εξαιρετικά μικρή. Για αυτό τραβάω όλες αυτές τις φωτογραφίες και τις «στοιβάζω» τη μία πάνω στην άλλη, με μια διαδικασία που ονομάζεται focus stacking. Μετά από αυτό, επεξεργάζομαι την εικόνα για να αναδείξω μερικά από τα χρώματα και για να κάνω την τελική εικόνα πιο ευκρινή.

Φυσικά, οι εικόνες που προέκυψαν αναδεικνύουν λεπτομέρειες των εντόμων που το ανθρώπινο μάτι δεν θα μπορούσε να δει ποτέ. Είναι, λοιπόν, από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά, οπότε αν είστε βέβαιοι πως θέλετε να δείτε πως είναι πραγματικά διάφορα μυρμήγκια από κοντά, μπορείτε να βρείτε το αξιοθαύμαστο υλικό του Coogler παρακάτω.

Tags: