Ένα ανθρώπινο πόδι βρέθηκε στα καυτά νερά του Yellowstone

Υπενθυμίζοντάς μας πόσο επικίνδυνο είναι
22 Αυγούστου 2022 10:50
Ένα ανθρώπινο πόδι βρέθηκε στα καυτά νερά του Yellowstone

Rangers των ΗΠΑ βρήκαν ένα ανθρώπινο πόδι να επιπλέει στην Abyss Pool, μία από τις πιο βαθιές πηγές του εθνικού πάρκου Yellowstone. Το πόδι βρισκόταν ακόμα μέσα σε παπούτσι και η αστυνομία πιστεύει πως συνδέεται με μία εξαφάνιση ατόμου στις 31 Ιουλίου.

Η έρευνα από τους αστυνομικούς συνεχίζεται. Αποδείξεις υποδεικνύουν πως το περιστατικό αφορά μία εξαφάνιση από το πρωινό της 31ης Ιουλίου 2022. Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Να θυμίσουμε στους επισκέπτες πως πρέπει να μένουν στα μονοπάτια των θερμών περιοχών και να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή γύρω από τις πηγές. Το έδαφος στις υδροθερμικές περιοχές είναι εύθραυστο και λεπτό και υπάρχει καυτό νερό μόλις κάτω από την επιφάνεια.

Ατυχήματα συμβαίνουν διαρκώς στο Yellowstone, κυρίως από την απροσεξία των επισκεπτών. Το 2016 ένας νεαρός άντρας πέθανε όταν γλύστρισε και έπεσε μέσα στην πηγή Norris Geyser Basin. Πέρυσι, δύο άτομα νοσηλεύτηκαν με εγκαύματα όταν θερμοπίδακας εκτόξευσε καυτό νερό πάνω τους. Το Yellowstone δέχεται 4.8 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και εκτείνεται σε έκταση 9.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περιέχει πληθώρα γεωθερμικών χαρακτηριστικών, όπως καυτές πηγές, λίμνες με όξινη λάσπη, ατμοπίδακες και περίπου τους μισούς θερμοπίδακες του κόσμου.

Tags: