Yellowstone: Σπάει τη σιωπή του ο Kevin Costner για τα όσα έγιναν στα παρασκήνια

Τα όσα δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου
02 Σεπτεμβρίου 2023 11:02
Yellowstone: Σπάει τη σιωπή του ο Kevin Costner για τα όσα έγιναν στα παρασκήνια

Για πρώτη φορά ο Kevin Costner "έσπασε" τη σιωπή του για τα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια της σειράς "Yellowstone", η οποία σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε είναι η Νο.1 σειρά της καλωδιακής τηλεόρασης σε τηλεθέαση και σαρώνει για χάρη του Paramount Network και Paramount+. 

Ο πρωταγωνιστής της σειράς έδωσε την κατάθεσή του για το διαζύγιο που ζήτησε η επί 19 χρόνια πρώην σύζυγός του, Christine Baumgartner, και αποκάλυψε τη δική του πλευρά της κατάστασης, ύστερα από την διαμάχη που είχε με τους συντελεστές και το κανάλι. 

Τόσο το People όσο και άλλα μέσα ανέφεραν ότι ο Costner δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά για να διευθετηθούν οι διαφορές του με τους συντελεστές του Yellowstone. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποστηρίζει ότι η Paramount του χρωστάει περίπου $12 εκατομμύρια για το δεύτερο μισό της 5ης σεζόν -το οποίο δεν γυρίστηκε ακόμα, καθώς αυτή ήταν που "αποχώρησε" από τις διαπραγματεύσεις. 

"Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι είναι η Νο.1 σειρά της τηλεόρασης και εγώ δε συμμετέχω. Μάλλον θα πάω στα δικαστήρια για αυτό το θέμα" είπε χαρακτηριστικά ο Κέβιν Κόστνερ ενώπιον του δικαστηρίου. 

Το Yellowstone βρίσκεται σε μια παρατεταμένη ανάπαυλα όλον αυτόν τον καιρό, καθώς την περασμένη Πρωτοχρονιά ολοκληρώθηκε το Α' Μέρος της 5ης και τελευταίας σεζόν -όπως έγινε γνωστό προ μερικών μηνών. Το Β' μέρος με τα τελευταία έξι επεισόδια ήταν κανονικά να γυριστεί και να προβληθεί μέχρι το τέλος του 2023, αλλά τώρα και με την απεργία των σεναριογράφων και ηθοποιών, έχει αναβληθεί έως ότου βρεθεί και εκεί λύση. 

Ένας ακόμη λόγος που αναφέρεται για ότι ράγισε το γυαλί μεταξύ Kevin Costner και του δημιουργού της σειράς, Taylor Sheridan, είναι η απόφαση του Costner να αναλάβει ένα δικό του αγαπημένο project, τη σειρά ταινιών "Horizon". Από την πλευρά του ο Costner λέει ότι ρύθμισε το πρόγραμμά του ώστε να χωρέσουν τα γυρίσματα του Part 2 της 5ης σεζόν του Yellowstone, αλλά όταν πήγαν να ξεκινήσουν, δεν ήταν έτοιμο ακόμη το σενάριο. 

Μάλιστα, ο Costner εξέφρασε ότι θα ήθελε να επιστρέψει για την 6η σεζόν αλλά όπως είπε ο ίδιος "δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο". "Προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε αλλά μου πρόσφεραν λιγότερα χρήματα από τις προηγούμενες σεζόν και υπήρχαν θέματα με το δημιουργικό κομμάτι" δήλωσε επίσης. 

Από την πλευρά του Sheridan όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο mastermind των καουμπόϊκων σειρών δήλωσε ότι ο Κόστνερ είχε ζητήσει να δουλεύει όλο και λιγότερες μέρες στο πλατό του Yellowstone τις τελευταίες σεζόν λόγω των ταινιών του, κάτι που προκαλούσε θέματα στους παραγωγούς. Έχουν υπάρξει συζητήσεις όμως για να πείσουν τον Κόστνερ να γυρίσει μερικές νέες σκηνές και να ολοκληρωθεί η ιστορία του χαρακτήρα του, παρά το ότι ακόμη δεν έχει γραφτεί το σενάριο, όπως τονίζει το THR. 

"Η τελευταία μου συζήτηση με τον Κέβιν ήταν ότι είχε αυτό το εγχείρημα που ήθελε να σκηνοθετήσει. Αυτός και το δίκτυο διαφωνούσαν για το πότε θα μπορούσε να τελειώσει με το Yellowstone. Είπα, "Μπορούμε σίγουρα να δουλέψουμε ένα πρόγραμμα με στόχο την προτιμώμενη ημερομηνία αποχώρησής του", πράγμα που κάναμε". είπε ο Sheridan. 

Και συνέχισε λέγοντας στο αφιέρωμα που είχε γίνει πριν καιρό στο THR: "Η γνώμη μου για τον Κέβιν ως ηθοποιό δεν έχει αλλάξει. Η διαμόρφωση του Τζον Ντάτον είναι συμβολική και ισχυρή ... και ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα με τον Κέβιν που να μην μπορούσαμε να το λύσουμε μαζί στο τηλέφωνο. Αλλά μόλις εμπλέκονται οι δικηγόροι, τότε οι άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους και να αρχίσουν να λένε πράγματα που δεν είναι αλήθεια και να προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες με βάση το πώς φαίνεται να αντιδρά ο Τύπος ή το κοινό. Δέχθηκε πολλά σε βάρος του και δεν ξέρω αν το αξίζει κανείς. Η ταινία του φαίνεται να αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα γι' αυτόν και θέλει να μετατοπίσει την προσοχή του. Σίγουρα ελπίζω [η ταινία] να αξίζει τον κόπο - και να είναι καλή."

"Είμαι απογοητευμένος", προσθέτει ο Σέρινταν. "Κουτσουρεύει το κλείσιμο του χαρακτήρα του. Δεν το αλλάζει, αλλά το κουτσουρεύει".

Πρακτικά, ο John Dutton θα συνέχισε να υπάρχει μέχρι την 7η σεζόν του σόου, όπως έλεγε το αρχικό σενάριο, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το φινάλε του θα είναι αναγκαστικά πρόωρο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. 

Ακούγεται έντονα ότι η ιστορία του Yellowstone θα συνεχιστεί με μια sequel σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Matthew McConnaughey αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από πλευράς Paramount. 

Η ερμηνεία του Κόστνερ ως Τζον Ντάτον έχει επαινεθεί ως ένας από τους καλύτερους ρόλους του τα τελευταία χρόνια, γεγονός που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα το 2020. Η σειρά διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό καστ με τους Cole Hauser, Kelly Reilly, Luke Grimes, Wes Bentley, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White, Gil Birmingham και άλλους.

Το σύμπαν σειρών του Sheridan αναμένει να επεκταθεί με δύο ακόμη μίνι σειρές spinoffs που θα δείχνουν το πιο διάσημο ράντσο των ΗΠΑ στις δεκαετίες του '40 και του '60, πέραν του μοντέρνου sequel "6666" και του "1883: The Bass Reeves Story". Το 1883 ολοκληρώθηκε πέρυσι και το 1923 με τους Helen Mirren και Harrison Ford έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο και θα τελειώσει με τη 2η σεζόν του.