Σαρώνει η AMD με οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ – «Εκτοξεύθηκαν» οι EPYC CPUs της  

Νέα στοιχεία για την πορεία της εταιρίας

Σαρώνει η AMD με οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ – «Εκτοξεύθηκαν» οι EPYC CPUs της

Πριν μερικές ώρες η AMD ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τα οποία είναι λαμπρά, σε αντίθεση με την Intel που για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία κατέγραψε απώλειες της τάξεως των 500 εκατομμύριών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα έσοδα της AMD άγγιξαν τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το εν λόγω τρίμηνο του 2022. Πρόκειται για την υψηλότερη τριμηνιαία απόδοση της εταιρίας σε ολόκληρη την ιστορία της. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα της AMD, συμπεριλαμβανομένων των CPUs και των GPUs της, κατέγραψαν αυξημένες πωλήσεις μέσα το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Βέβαια, οι πωλήσεις των προϊόντων της για υπολογιστές άρχισαν σταδιακά να επιδεικνύουν μια καθοδική πορεία, εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού και του δύσκολου παγκόσμιου οικονομικού κλίματος, αλλά αυτή η τάση δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τη συνολική εικόνα.

Σε σχέση με την περσυνή χρονιά, τα έσοδα της AMD για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά 70% τόσο χάρη στην επιτυχία των προϊόντων της ίδιας της εταιρίας, αλλά και εξαιτίας της προσθήκης των προϊόντων της Pensando και της Xilinx στην οικογένεια της AMD. Συνολικά, η εταιρεία κατέγραψε κατά 46% αυξημένα μεικτά κέρδη, καθαρά κέρδη 447 εκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,27 δολάρια. Το μόνο αρνητικό σημείο ήταν τα καθαρά κέρδη της AMD που μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην απόσβεση των άυλων περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την εξαγορά της Xilinx, όπως εξήγησαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε μεγάλο βαθμό, η AMD οφείλει τα λαμπρά της οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ στους EPYC επεξεργαστές της για servers. Οι πωλήσεις τους κυριολεκτικά εκτοξεύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, με αύξηση εσόδων κατά 83% σε σχέση με πέρυσι.