Τέλος οι AMD κάρτες γραφικών από μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου

Θα εστιάσει πλήρως στις RTX τουλάχιστον για την ώρα
27 Απριλίου 2024 12:52
Τέλος οι AMD κάρτες γραφικών από μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου

Πολλές εικασίες έκαναν το γύρο των social media τις τελευταίες ημέρες πως η MSI έχει σταματήσει να κατασκευάζει AMD κάρτες γραφικών. Για παράδειγμα, ο γνωστός στο χώρο YouTuber Hardware Unboxed είχε επισημάνει πως η MSI δεν κυκλοφόρησε ποτέ τελικά κάποια δική της εκδοχή για τις 7700 XT και 7800 XT της AMD, ενώ και όλα τα υπάρχοντα μοντέλα φαίνεται πως είχαν αποσυρθεί εντελώς αθόρυβα.

Μετά, λοιπόν, τις παράξενες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά και στην Αυστραλία, η MSI ήρθε τελικά να ξεκαθαρίσει το τοπίο με μια δήλωση που παραχώρησε στο γερμανικό μέσο HardwareLuxx. Συγκεκριμένα, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, αυτή τη στιγμή εστιάζουμε περισσότερο στις RTX. Ωστόσο, η συνεργασία μας με την AMD είναι ουσιαστική και εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Βλέπουμε μια πολύ θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα στον τομέα των μητρικών πλακετών.

Τι σημαίνει αυτό; Τουλάχιστον για την ώρα, η MSI δίνει προτεραιότητα αποκλειστικά στις NVIDIA GeForce RTX κάρτες που έχουν κυριαρχήσει στην αγορά. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία θα σταματήσει για πάντα να κατασκευάζει Radeon μοντέλα, ούτε υποδηλώνει κάποια μόνιμη αλλαγή στη σχέση της με την AMD. Ωστόσο, αν ψάχνετε Radeon GPU από την MSI και δεν βρίσκετε απόθεμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης, πλέον γνωρίζετε το λόγο.

Για την ιστορία, η MSI έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο τέσσερα μοντέλα που βασίζονται στη σειρά Radeon RX 7000 της AMD. Αντιθέτως, η εταιρία έχει φέρει στην αγορά 147 διαφορετικά μοντέλα που βασίζονται στα chips της σειράς GeForce RTX 40 της Nvidia. Κάνοντας την ίδια σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, δηλαδή τις Radeon RX 6000 και RTX 30, η MSI είχε κατασκευάσει 39 και 128 μοντέλα αντίστοιχα, κάτι που δείχνει πόσο έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές της.

Τουλάχιστον για την ώρα λοιπόν, τέλος οι AMD κάρτες γραφικών για μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου.