Windows 11: Η Microsoft ξεκίνησε να πουλά απευθείας άδειες – Οι ελληνικές τιμές

Δε χρειάζεται πλέον η αγορά και η αναβάθμιση Windows 10 κλειδιών
25 Ιουλίου 2022 11:09
Windows 11: Η Microsoft ξεκίνησε να πουλά απευθείας άδειες – Οι ελληνικές τιμές

Μπορεί τα Windows 11 να έχουν σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, αφού αρχικά έκαναν το ντεμπούτο τους πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά, παραδόξως, μέχρι πρότινος οι hardware enthusiasts που έχτιζαν μόνοι τους τα συστήματά τους δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν απευθείας άδεια χρήσης από την ίδια την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft. Αντιθέτως, η μόνη επιλογή που προσέφερε ο τεχνολογικός κολοσσός ήταν η αγορά Windows 10 κλειδιού και η αναβάθμιση της εγκατάστασης αυτής σε Windows 11 μέσω του Windows Update.

Τώρα, όπως ανακάλυψε το PCMag, η Microsoft πρόσθεσε στο επίσημο κατάστημά της τη δυνατότητα απευθείας αγοράς Windows 11 κλειδιών. Καθ’ αυτόν τον τρόπο, οι DIYers που θέλουν να ακολουθήσουν τον απόλυτα νόμιμο και τυπικό τρόπο εγκατάστασης, μπορούν να αποφύγουν τον «κύκλο» μέσω των Windows 10 και να εγκαταστήσουν απευθείας την πιο πρόσφατη έκδοση του πασίγνωστου λογισμικού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το ελληνικό Microsoft Store, οι τιμές για νέες άδειες των Windows 11 στη χώρα μας διαμορφώνονται ως εξής:

Windows 11 Home - €145,00

Windows 11 Pro - €259,00

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε το επίσημο ISO και εργαλείο εγκατάστασης των Windows 11 που παρέχει η Microsoft, πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, αυτό το φθινόπωρο αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους η μεγαλύτερη ενημέρωση των Windows 11 μέχρι σήμερα, η 22H2. Αυτή η νέα έκδοση αναμένεται να διορθώσει σημαντικά θέματα του λειτουργικού, επαναφέροντας για παράδειγμα το Drag 'n' Drop αρχείων στα προγράμματα της γραμμής εργασιών. Συγχρόνως, πολλά νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται στα σκαριά για την Έναρξη, όπως οι φάκελοι προγραμμάτων και η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της pinned ενότητας.

Παράλληλα, η Διαχείριση Εργασιών θα ενημερωθεί με εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, το OneDrive θα ενσωματωθεί καλύτερα στον File Explorer, θα προστεθούν νέες διατάξεις για το snapping παραθύρων, ένα νέο χαρακτηριστικό για δυναμική εναλλαγή των wallpapers καθημερινά, ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτόματη δημιουργία υποτίτλων, κ.α.