Τα Tesla αυτοκίνητα μάλλον θα παίζουν Steam παιχνίδια από τον Αύγουστο  

Νέες πληροφορίες δια στόματος Elon Musk

Τα Tesla αυτοκίνητα μάλλον θα παίζουν Steam παιχνίδια από τον Αύγουστο

Φέτος το Φεβρουάριο σας είχαμε ενημερώσει πως η Tesla σκοπεύει να επεκτείνει σημαντικά τις gaming δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων της. Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη κατασκευάστρια δεν επαναπαύεται απλά στον τωρινό τρόπο λειτουργίας της Arcade πλατφόρμας που απαιτεί ειδικά ports, αλλά εργάζεται ενεργά για να φέρει στα αυτοκίνητά της το Steam. Ναι, ο λόγος γίνεται για την πλατφόρμα της Valve που φιλοξενεί τα Counter-Strike, DOTA 2 κ.α., έχοντας κυρίαρχη θέση στο PC gaming.

Από τις αρχές του έτους, ωστόσο, δεν είχαμε μάθει κάτι νεότερο, μέχρι που αυτό άλλαξε τώρα με τις νέες δηλώσεις του Elon Musk. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο CEO της εταιρίας απάντησε σε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις ήδη υπάρχουσες gaming λειτουργίες των Tesla, με παιχνίδια όπως το Cuphead, τονίζοντας πως και η ενσωμάτωση του Steam σημειώνει πρόοδο. Μάλιστα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έδωσε -ας πούμε- και κάτι σαν χρονοδιάγραμμα, αφού αποκάλυψε πως μέσα στον Αύγουστο θα δούμε πιθανότατα την πρώτη επίδειξη του χαρακτηριστικού.

Σημειώνουμε πρόοδο με την ενσωμάτωση του Steam. Η επίδειξη θα γίνει μάλλον τον επόμενο μήνα.

Το εν λόγω βίντεο και η απάντηση του Elon Musk ακολουθούν παρακάτω.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως τα νέα Model S και Model X της Tesla διαθέτουν RDNA 2 κάρτα γραφικών με απόδοση που περίπου αντίστοιχη των PS5 και Xbox Series X στα 10 teraflops. Αυτό σημαίνει πως θεωρητικά χιλιάδες παιχνίδια του Steam μπορούν να τρέξουν στο hardware των εν λόγω αυτοκινήτων, εμπλουτίζοντας σημαντικά τις επιλογές ψυχαγωγίας για τους επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές φορές στο παρελθόν ο Musk έχει μιλήσει σχετικά με την αξία της ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητα, καθώς η πλήρως αυτόνομη οδήγηση που είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα θα κάνει το ρόλο της πιο σημαντικό από ποτέ.