Οικοτρομοκράτες ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Η αντίδραση του Musk
06 Μαρτίου 2024 10:11
Οικοτρομοκράτες ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Μία ακρο-αριστερή ομάδα ακτιβιστών (Vulkangruppe) ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, λόγω των ποσοτήτων των πόρων που χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα στύλο ηλεκτροδότησης και προκάλεσε ζημιά στα καλώδια, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο και στα γύρω χωριά. Η Tesla λέει πως είναι απίθανο να συνεχιστεί η παραγωγή πριν την επόμενη εβδομάδα και αυτή η διακοπή θα της κοστίσει ένα υψηλό εννιαψήφιο νούμερο σε ευρώ.

Να θυμίσουμε πως η Tesla σκοπεύει να διπλασιάσει το μέγεθος του εργοστασίου στο Βερολίνο, ένα σχέδιο το οποίο βρίσκει αντίθετους πολλούς περιβαλλοντολόγους, καθώς περιλαμβάνει περισσότερα από 100 εκτάρια δάσους.

Η αντίδραση του Elon Musk ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τους δράστες ως τους “πιο χαζούς οικοτρομοκράτες στη Γη”, αφού σταματούν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όχι αυτήν των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Δήλωσε επίσης με νόημα πως μπορεί να είναι απλά οι μαριονέτες αυτών που δεν έχουν καλούς περιβαλλοντικούς στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα ακτιβιστών Robin Wood με 100 περίπου άτομα, έχει κατασκηνώσει στο δάσος δίπλα στο εργοστάσιο, ωστόσο αποστασιοποιήθηκε από την πρόσφατη επίθεση.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο παράγει περίπου 500.000 οχήματα το χρόνο και ο Musk θέλει να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό.