Πως να εξαναγκάσετε τα Windows 10 να αρχίσουν την αναβάθμιση 

Μην περιμένετε άλλο να σας έρθει η ειδοποίηση

Πως να εξαναγκάσετε τα Windows 10 να αρχίσουν την αναβάθμιση

Η σταδιακή κυκλοφορία των Windows 10 από τη Microsoft έχει αφήσει πολλούς χρήστες που έχουν κάνει κράτηση για το δωρεάν αντίγραφο των Windows 10, να περιμένουν την ειδοποίηση που θα τους λέει πως ήρθε η σειρά τους να κατεβάσουν το νέο λογισμικό. Υπάρχει όμως ένας τρόπος που μπορεί να εξαναγκάσει τα Windows 7 ή 8.1 να αρχίσουν να κατεβάζουν τα αρχεία των Windows 10. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω.

Βρείτε το φάκελο “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” και διαγράψτε όλα τα αρχεία που περιέχει αυτός ο φάκελος.

Έπειτα ανοίξτε το Windows Update πατώντας το Windows πλήκτρο, πληκτρολογώντας “Windows Update” και κάνοντας κλικ πάνω του.

Ανοίξτε την μπάρα εντολών πατώντας το πλήκτρο των Windows και πληκτρολογώντας cmd. Μην πατήσετε Enter. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Run as administrator”.

Πληκτρολογήστε “wuauclt.exe/updatenowχωρίς να πατήσετε Enter. Με αυτή την εντολή αναγκάζετε το Windows Update να ψάξει για αναβαθμίσεις.

Στο παράθυρο των Windows Update πατήστε “Check for updates” πάνω αριστερά.

Όσο κάνει την αναζήτηση, γυρίστε στην μπάρα εντολών και πατήστε Enter στην εντολή που είχατε γράψει πριν λίγο.

Αν όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε, θα δείτε το Windows Update να κατεβάζει τα Windows 10. Αν δε θέλετε να μπλέκετε με εντολές ή φοβάστε πως κάτι θα πάει στραβά, η υπομονή είναι η καλύτερη οδός. Η Microsoft κάνει πολύ καλή δουλειά με την αναβάθμιση και ήδη τα Windows 10 βρίσκονται σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογιστές. Σύντομα θα έρθει και η σειρά σας. Σιγουρευτείτε μόνο πως τα Windows 7 ή 8.1 που κατέχετε έχουν κάνει όλες τις αναβαθμίσεις συστήματος.

38 comment(s)