O Elon Musk επίσημα θέλει να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Μια νομική μάχη ξεκινά καθώς το Twitter θέλει να παλέψει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία
09 Ιουλίου 2022 08:12
O Elon Musk επίσημα θέλει να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Το σήριαλ Elon Musk και Twitter συνεχίζεται με ένα νέο ανατρεπτικό επεισόδιο, ύστερα από το ρεπορτάζ της Washington Post που υποστήριζε ότι ο μεγιστάνας θέλει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία. 

Τελικά, αυτές οι πληροφορίες επαληθεύθηκαν καθώς με κάθε επισημότητα ο Elon Musk θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter ύψους $44 δισεκατομμυρίων. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από ειδικό έγγραφο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, όπου οι νομικοί εκπρόσωποι του εκκεντρικού μεγιστάνα ανέφεραν ότι το Twitter "φαίνεται να έκανε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις" σχετικά με την παροχή των δεδομένων και των πληροφοριών που είχε ζητήσει ο Musk, ώστε να κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της κατάστασης των ψεύτικων λογαριασμών στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο. 

"Για σχεδόν δύο μήνες ο κ. Musk αναζητούσε τα δεδομένα και τις πληροφορίες, που ήταν απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης για την επικράτηση των ψεύτικων ή spam λογαριασμών στο Twitter. Το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του k. Musk, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι, και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε, ενώ έδωσε στον επικεφαλής της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας SpaceX ελλιπείς ή μη χρήσιμες πληροφορίες." αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Musk. 

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει μεμιάς την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter, διότι τώρα μάλλον αρχίζουν τα δύσκολα. Και αυτό διότι το Twitter ελπίζει να κλείσει τη συμφωνία και να την ολοκληρώσει παρά τις προθέσεις του Musk. Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Twitter, Bret Taylor: 

"Το Δ.Σ. του Twitter έχει δεσμευτεί να κλείσει την συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν από τον κ. Musk και σχεδιάζει να λάβει νομικά μέτρα για την επιβολή της συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο Πρωτοδικείο του Delaware. 

 

Τέλος, η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% στο άκουσμα της είδησης.