Η Infinix αποκάλυψε φόρτιση 180W

Ασύλληπτα γρήγορη φόρτιση…
06 Ιουλίου 2022 08:57
Η Infinix αποκάλυψε φόρτιση 180W

Με τη χωρητικότητα των μπαταριών των τηλεφώνων να κυμαίνεται πλέον κοντά στα 5.000mAh, υπάρχει η ανάγκη γρήγορης φόρτισης και πολλές εταιρίες έχουν κάνει άλματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Η σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα, Infinix, μας έδειξε πέρυσι το Thunder Charge των 160W, ενώ τώρα επιστρέφει για να μας δείξει μία βελτιωμένη εκδοχή στα 180W.

Μάλιστα η εταιρία λέει πως το νέο σύστημα φόρτισης είναι κατά 99% αποδοτικό, εννοώντας πως παράγεται ακόμα λιγότερη θερμότητα κατά τη φόρτιση. Πρακτικά η Infinix χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες σε παράλληλη διάταξη, με την κάθε μία να φορτίζει με 90W.

Για τη φόρτιση φυσικά απαιτείται ένα υψηλής ποιότητας USB-C καλώδιο, το οποίο ελέγχει τη ροή του ρεύματος με ένα ενσωματωμένο chip. Αν δεν υπάρχει αυτό το πιστοποιημένο καλώδιο, το σύστημα φόρτισης πέφτει αυτόματα στο standard USB-PD με 60W ή 100W.

Η θερμότητα που παράγεται, ελέγχεται μέσω 20 (!) αισθητήρων και ένα software την παρακολουθεί συνεχώς αποτρέποντας την υπερθέρμανση. Ο στόχος είναι μία σταθερή θερμοκρασία 43 βαθμών Κελσίου κατά τη φόρτιση για να διασφαλιστεί και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όσον αφορά το χρόνο φόρτισης με τα 180W, μία μπαταρία των 4.500mAh μπορεί να φορτίσει στο 50% μόλις σε 4 λεπτά! Το Thunder Charge έχει λάβει μάλιστα πιστοποίηση TUV Rheinland για την ασφαλή γρήγορη φόρτιση. Τα πρώτα τηλέφωνα που θα υποστηρίζουν φόρτιση 180W αναμένονται μέσα στο δεύτερο μισό του έτους.