Η Meta αλλάζει το Facebook Pay για να γίνει το πορτοφόλι σας στο metaverse

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της
23 Ιουνίου 2022 15:45
Η Meta αλλάζει το Facebook Pay για να γίνει το πορτοφόλι σας στο metaverse

Όπως ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοοk, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Meta, Mark Zuckerberg, το Facebook Pay θα αλλάξει. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα πληρωμών της εταιρίας θα μετονομαστεί σε Meta Pay, στοχεύοντας να γίνει το ψηφιακό πορτοφόλι των χρηστών για την εποχή του metaverse.

Στο άμεσο μέλλον το λογισμικό δε θα αλλάξει σημαντικά, εξακολουθώντας να δίνει στους χρήστες στις υποστηριζόμενες χώρες τη δυνατότητα να στείλουν χρήματα στους φίλους και στην οικογένειά τους μέσω των Facebook, Instagram και WhatsApp, καθώς και να πραγματοποιούν πληρωμές.

Ωστόσο, σε βάθος χρόνου το Meta Pay θα μεταμορφωθεί, με τον Zuckerberg να τονίζει πως οραματίζεται ένα μέλλον που οι χρήστες θα το χρησιμοποιούν ως ένα οικουμενικό ψηφιακό πορτοφόλι για όλα τα ψηφιακά αντικείμενα που αγοράζουν ή πωλούν στο metaverse. Αναλυτικότερα, ο Zuckerberg σημείωσε:

Στο μέλλον θα υπάρχουν διάφορα είδη ψηφιακών αντικειμένων που μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ή να αγοράσετε -- ψηφιακά ρούχα, έργα τέχνης, βίντεο, μουσική, εμπειρίες, εικονικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Η απόδειξη ιδιοκτησίας θα είναι σημαντική, ειδικά αν θέλετε να πάρετε μαζί σας μερικά από αυτά τα αντικείμενα σε διάφορες υπηρεσίες.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιαδήποτε metaverse εμπειρία και ό,τι έχει αγοράσει θα πρέπει να βρίσκεται και εκεί. Υπάρχει πολύς δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά αυτού του είδους η διαλειτουργικότητα θα προσφέρει πολύ καλύτερες εμπειρίες για τους ανθρώπους και μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους δημιουργούς.

Φυσικά, στο μέλλον που περιγράφει ο Zuckerberg, η Meta είναι αυτή που έχει να κερδίσει τα περισσότερα, αφού θα παίρνει ποσοστό από όλες τις συναλλαγές στο metaverse της.