Η Google “τα χώνει” στην Apple και τα iPhone με αφορμή το νέο τραγούδι του Drake

Texts Go Green
20 Ιουνίου 2022 08:06
 Η Google “τα χώνει” στην Apple και τα iPhone με αφορμή το νέο τραγούδι του Drake

Η κόντρα των δύο τεχνολογικών κολοσσών Google και Apple, που αφορά κυρίως τα δύο mobile οικοσυστήματά τους, Android και iOS, καλά κρατεί. Έτσι, ανά τα χρόνια έχουμε δει αμέτρητες μπηχτές από τη μία εταιρία στην άλλη, για αποφάσεις όπως για παράδειγμα η αφαίρεση του headphone jack.

Τώρα, στην κόντρα αυτή η Google προσπαθεί να βρει έναν αναπάντεχο σύμμαχο, τον Drake. Ναι, καλά διαβάσατε. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Android στο Twitter, η εταιρία ανάρτησε μια ανεπίσημη ερμηνεία των στοίχων του νέου τραγουδιού του Drake, “Texts Go Green”, το οποίο είναι το τρίτο κομμάτι από το νέο του άλμπουμ του ράπερ “Honestly, Nevermind” που μόλις κυκλοφόρησε.

Στο συγκεκριμένο τραγούδι ο Drake μιλά για μια τοξική σχέση. Τόσο ο τίτλος όσο και το ρεφραίν αναφέρονται στο τι συμβαίνει όταν ένας κάτοχος iPhone αποκλείει κάποιον από το να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του iMessage. Αναλυτικότερα, σε αυτή την περίπτωση το σύστημα καταφεύγει στη χρήση των SMS (τα οποία έχουν πράσινο χρώμα) και το άτομο που βρίσκεται στη ‘μαύρη λίστα’ χάνει όλα τα πλεονεκτήματα του iMessage, όπως για παράδειγμα τα αποδεικτικά ανάγνωσης που επιτρέπουν σε κάποιον να δει αν ο παραλήπτης έχει διαβάσει το μήνυμά του ή όχι.

Η Google φαίνεται πως ταυτίστηκε απόλυτα με το τραγούδι,  αποκαλώντας το "banger" και επισημαίνοντας πως το φαινόμενο που περιγράφει ο Drake δε συμβαίνει μόνο όταν κάποιος έχει μπλοκαριστεί, αλλά και όταν ένας κάτοχος iPhone προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε κάποιον με Android. Ειρωνικά, λοιπόν, εύχεται «κάποια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα μηχανικών στην Apple να το διορθώσει αυτό. Επειδή είναι ένα πρόβλημα που μόνο η Apple μπορεί να διορθώσει».

Το βίντεο κλείνει υπενθυμίζοντας στην Apple πως το μόνο που έχει να κάνει είναι να υιοθετήσει το RCS πρωτόκολλο της GSMA, το οποίο μάλιστα τονίζει πως θα έκανε τις αποστολές μηνυμάτων και πιο ασφαλείς.

Δείτε το βίντεο της Google παρακάτω:

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google θίγει δημόσια το θέμα του RCS, αφού η εταιρία είχε πετάξει μπηχτές και κατά τη διάρκεια του I/O 2022 event της. Βέβαια, η ειρωνεία με το νέο αυτό βίντεο είναι πως ο Drake βρίσκει βολική την ασυμβατότητα του iMessage...