Αν και τρόλαρε άγρια την Apple, η Google τελικά έκανε το ίδιο στο νέο Pixel smartphone

Το τελικό χτύπημα για το headphone jack;
12 Μαΐου 2022 12:19
Αν και τρόλαρε άγρια την Apple, η Google τελικά έκανε το ίδιο στο νέο Pixel smartphone

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Google είχε κάνει μεγάλο θέμα το headphone jack στο mid-range smartphone της, το Pixel 5A, αφού αποφάσισε να τρολάρει βάναυσα την Apple με μια διαφήμιση που σατίριζε τις παρουσιάσεις των iPhone. Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο πατώντας εδώ.

Fast-forward μερικούς μήνες και τώρα η Google παρουσίασε τη νέα της πρόταση για τη μεσαία κατηγορία, το Pixel 6A, από το οποίο απουσιάζει το βασικό χαρακτηριστικό που τόσο χρόνια επαινούσε η εταιρία, με αποκορύφωμα το περσινό διαφημιστικό: Το headphone jack των 3.5mm.

Αναμενόμενα η Google δεν προέβη σε καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την αφαίρεση της θύρας των ακουστικών και αποφάσισε να περιμείνει εντελώς σιωπηλή σχετικά με το θέμα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται αφού ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια.

Αναλυτικότερα, το iPhone 7 ήταν το πρώτο smartphone που ξεκίνησε την τάση αυτή το 2016. Αυτή ήταν η χρονιά που και η Google κυκλοφόρησε το πρώτο της Pixel μοντέλο, με την παρουσίαση τότε να αναφέρει πόσο "ικανοποιητικά μη-καινούργιο είναι το 3.5mm headphone jack" της συσκευής, ως μια ξεκάθαρη μπηχτή στον ανταγωνισμό. Τελικά, τον επόμενο χρόνο η Google αφαίρεσε και η ίδια το headphone jack από το Pixel 2, για το οποίο προηγουμένως τόσο καμάρωνε. Η εταιρία έμελλε να επαναφέρει το χαρακτηριστικό στην A σειρά της μέσα από το Pixel 3A του 2019, μόνο και μόνο για να επαναλάβει την ιστορία με το νέο μοντέλο που ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες.