Ο Elon Musk θέλει το Twitter να μοιάσει στο TikTok  

Και στο WeChat

Ο Elon Musk θέλει το Twitter να μοιάσει στο TikTok

Ο Elon Musk μίλησε στους υπαλλήλους του Twitter αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για την εταιρία και το στόχο του να φτάσει τους 1 δισεκατομμύριο συνδρομητές. Όταν ρωτήθηκε όμως πώς μπορεί να αυξήσει τη βάση χρηστών και το engagement, o Musk ξεκαθάρισε πως το Twitter πρέπει να μοιάσει περισσότερο στο TikTok και στο WeChat, διασκεδάζοντας και ενημερώνοντας τους χρήστες.

Δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη εφαρμογή του WeChat εκτός Κίνας. Βασικά ζούνε με το WeChat στην Κίνα. Αν μπορέσουμε να το αναπαράγουμε αυτό στο Twitter, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια επίσης για τον αλγόριθμο του TikTok, λέγοντας πως δεν είναι καθόλου βαρετός και πως αν μπορέσει το Twitter να κάνει το ίδιο θα είναι πολύ ενδιαφέρον, με έμφαση στην εμφάνιση ειδήσεων.

Όταν  ρωτήθηκε για το τι θεωρεί επιτυχία για το Twitter σε βάθος δεκαετίας, απάντησε:

Η εταιρία πρέπει να συμβάλει σε ένα πιο δυνατό, ανθεκτικό πολιτισμό όπου μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τη φύση της πραγματικότητας.

Από την όλη συζήτηση με τους εργαζομένους του Twitter, συμπεραίνουμε πως ο Musk θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στην πλατφόρμα. Θα την κάνει πιο “πειθαρχημένη οικονομικά”, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραμείνει στη θέση του CEO μετά την εξαγορά, αλλά και πάλι θα ασχολείται ενεργά με αυτό. Όλα αυτά, αν τελικά προχωρήσει η εξαγορά.