Twitter: Ο Elon Musk θα επιτρέπει τα "εξωφρενικά" σχόλια αλλά χωρίς να αναπαράγονται

Τα όσα είπε ο -σύντομα- ιδιοκτήτης του στους υπαλλήλους του Twitter κατ'ιδίαν
17 Ιουνίου 2022 13:17
Twitter: Ο Elon Musk θα επιτρέπει τα "εξωφρενικά" σχόλια αλλά χωρίς να αναπαράγονται

O Elon Musk διεξήγαγε το meeting με σύσσωμο το εργατικό δυναμικό του Twitter εκεί όπου απάντησε στις ερωτήσεις των υπαλλήλων, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς θα συνεχιστεί η διαχείριση της πλατφόρμας από εδώ και στο εξής. 

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το πως βλέπει την διαχείριση και την επίβλεψη των σχολίων, ο Musk θεωρεί πως θα πρέπει να επιτρέπεται στον κόσμο "να μπορεί να λέει εξωφρενικά πράγματα εντός του νόμου", αλλά "τέτοια ρητορική δε θα πρέπει να αναπαράγεται", τόνισε σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που έδωσαν το παρών. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της προσέγγισης, την οποία έγραψε η συγγραφέας και ερευνήτρια παραπληροφόρησης, Renee DiResta. 

Επίσης επανέλαβε μερικά παλιότερα σχόλια που έχει κάνει δημοσίως επί του θέματος όπως του ότι θέλει να αυστηροποιήσει τους όρους του γύρω από το spam και τα bots, με τον Musk να λέει ότι "θα πρέπει να είναι πολύ πιο ακριβό για κάποιον να έχει έναν στρατό από trolls". 

Αναφέρθηκε στο ότι είναι υπέρ του να χρεώνει το verification των χρηστών -το γνωστό μπλε τικ- και να τους δίνει προτεραιότητα στο πως το Twitter θα προβάλλει τα tweets στους άλλους χρήστες.