Η Boring Company του Elon Musk θα χτίσει σήραγγες 54 χλμ. στο Λας Βέγκας

Επεκτείνεται σημαντικά το υπόγειο σύστημα συγκοινωνιών σε σχέση με το αρχικό πλάνο
16 Ιουνίου 2022 16:23
Η Boring Company του Elon Musk θα χτίσει σήραγγες 54 χλμ. στο Λας Βέγκας

Επεκτείνεται κατά πολύ από το αρχικό πλάνο, το σύστημα υπόγειων μέσων μαζικής μεταφοράς της The Boring Company του Elon Musk. 

Όπως αναφέρει το Las Vegas Review Journal, πρόσφατα δόθηκε έγκριση από την πόλη για να επεκταθεί το Vegas Loop, όπως ονομάζεται το εν λόγω σύστημα, μέχρι τα όρια του Λας Βέγκας. Όταν αρχικά είχε εγκριθεί από το Clark County το Vegas Loop είχε υπολογισθεί ότι οι σήραγγες του θα εκτείνονταν στα 46 χλμ. συνδέοντας έτσι 51 σταθμούς. 

Τώρα το δίκτυο σηράγγων θα επεκταθεί στα 54 χλμ. με 55 σταθμούς-στάσεις, οι οποίες θα εξυπηρετούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid και το Allegiant Stadium. 

Σύμφωνα με τον co-president της Boring Company, Steve Davis, η κατασκευή της υπόγειας σήραγγας θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2023, με τον κάθε σταθμό να κοστίζει από $1.5 έως και $20 εκατομμύρια για να κατασκευαστεί

 

Έγινε αναφορά επίσης στο κόστος μιας βόλτας από το Fremont Street Experience στο κέντρο του Βέγκας μέχρι το αεροδρόμιο "Harry Reid", η οποία θα κοστίζει περίπου $12 και θα διαρκεί 8-9 λεπτά για να φτάσει κανείς στον προορισμό του.