Το YouTube προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό για ευκολότερες «διορθώσεις»  

Κάνοντας τη ζωή των YouTubers λίγο πιο εύκολη

Το YouTube προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό για ευκολότερες «διορθώσεις»

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη όσο μιλά, αλλά το πρόβλημα με το YouTube είναι πως ένα λάθος για ένα τεχνικό χαρακτηριστικό ή για μια σημαντική πληροφορία δε μπορεί να διορθωθεί άμεσα όπως γίνεται σε έναν κανονικό διάλογο μεταξύ δύο ανθρώπων.

Αντιθέτως, οι YouTubers καταφεύγουν σε λύσεις όπως σημειώσεις στην περιγραφή και καρφιτσωμένα σχόλια, τα οποία βέβαια πολλοί μπορεί να παραβλέψουν, οπότε υπάρχει και η ύστατη λύση του εκ νέου μοντάζ και του re-upload, με αποτέλεσμα να χαθούν οι προβολές, όλα τα σχόλια και το engament.

Αναγνωρίζοντας πόσο συχνό πρόβλημα είναι αυτό, το YouTube ετοίμασε ένα νέο χαρακτηριστικό για να κάνει τη ζωή των δημιουργών περιεχομένου λίγο ευκολότερη. Αυτή η νέα λειτουργία ονομάζεται ‘corrections’ ή ‘διορθώσεις’ και επιτρέπει στους YouTubers να προσθέσουν εύκολα πολύ πιο προφανείς διορθώσεις για τυχόν λάθη τους. Συγκεκριμένα, αν αφού έχει ανέβει κάποιο βίντεο, ο δημιουργός του εντοπίσει λάθος, θα μπορεί να προσθέσει κάρτες με επιπλέον πληροφορίες, οι οποίες θα εμφανίζονται στο χρονικό σημείο που επιθυμεί, παραπετώντας πιο ευδιάκριτα τους θεατές στην περιγραφή για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Παρακάτω ακολουθεί το επίσημο βίντεο του Creator Insider καναλιού του YouTube, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χαρακτηριστικό, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε τις επίσημες οδηγίες που ανάρτησε η εταιρία.