Η Samsung Odyssey Neo G8 είναι η πρώτη 4K 240Hz οθόνη του κόσμου

Κυκλοφορεί το εντυπωσιακό gaming monitor
08 Ιουνίου 2022 16:08
Η Samsung Odyssey Neo G8 είναι η πρώτη 4K 240Hz οθόνη του κόσμου

Η Samsung ανακοίνωσε πως εμπλουτίζει από σήμερα την σειρά των Odyssey gaming monitors της με τρία νέα μοντέλα, τα G85NB, G75NB και G40B που είναι διαθέσιμα παγκοσμίως.

Από αυτά, ξεχωρίζει φυσικά η Odyssey Neo G8 (G85NB), η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της κορεατικής εταιρίας είναι η πρώτη οθόνη του κόσμου που συνδυάζει υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240Hz και κοφτερή 4K ανάλυση. Το monitor είναι διαθέσιμο στις 32 ίντσες και υπόσχεται εξαιρετικά ρεαλιστική ποιότητα εικόνας, γρήγορους χρόνους απόκρισης και κορυφαία απόδοση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Odyssey Neo G8 είναι εξοπλισμένη με ένα 4K (3,840 x 2,160) ανάλυσης VA panel, το οποίο μάλιστα είναι και κυρτό (1000R), ενώ αξιοποιεί και την Quantum Mini LED τεχνολογία. Ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός ανανέωσης των 240Hz συνοδεύεται από αστραπιαίο 1ms χρόνο απόκρισης (GtG), με την χρωματική ακρίβεια να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αφού καλύπτεται το 95% του φάσματος του DCI-P3. Επιπροσθέτως, υπάρχει και Quantum HDR 2000, με 2,000 nits μέγιστη φωτεινότητα και 1 εκατομμύριο προς 1 στατικό contrast ratio.

Περνώντας στον εξωτερικό σχεδιασμό, η Samsung έχει ενσωματώσει RGB και την CoreSync τεχνολογία της, η οποία ανιχνεύει τα χρώματα που προβάλλονται στην οθόνη για να αλλάζει τον φωτισμό στο πίσω μέρος, προσφέροντας τρομερό immersion.

Με αφορμή την κυκλοφορία της, η Hyesung Ha, Executive Vice President of Visual Display Business της Samsung Electronics, δήλωσε:

Η Samsung είναι ενθουσιασμένη που αποκαλύπτει την ταχύτερη 4K gaming οθόνη στον κόσμο, για να ξεκλειδώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και να προσφέρει καινοτομία στην αγορά, δημιουργώντας μια νέα, απίστευτη και καθηλωτική εμπειρία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το προωθητικό βίντεο που συνόδευσε την κυκλοφορία της ομολογουμένως εντυπωσιακής οθόνης της Samsung, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της και τα άλλα δύο μοντέλα που καταφθάνουν στην αγορά θα βρείτε πατώντας εδώ.