Elon Musk σε υπαλλήλους Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο, αλλιώς...

Ο μεγιστάνας και ιδρυτής της Tesla αναθεωρεί το εργασιακό περιβάλλον της εταιρίας του
02 Ιουνίου 2022 00:46
Elon Musk σε υπαλλήλους Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο, αλλιώς...

Ο μεγιστάνας Elon Musk απαιτεί από τους εργαζόμενους της Tesla να επιστρέψουν στη δουλειά τους δια ζώσης αλλιώς θα απολυθούν. Η νέα πολιτική του Musk διέρρευσε μέσα από εταιρικά emails που στάλθηκαν στο προσωπικό της Tesla την περασμένη Τρίτη και το ρεπορτάζ πρώτο είχε δημοσιεύσει το Electrek. 

Στο email αναφέρονται ρητά τα λόγια του Musk:

"Όποιος επιθυμεί να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ *τουλάχιστον*) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla. Αυτό είναι το ελάχιστο από αυτό που ζητάμε από τους εργάτες του εργοστασίου."

Προσθέτει επίσης ότι το γραφείο θα πρέπει να είναι ο κύριος τόπος εργασίας των υπαλλήλων της Tesla όπου βρίσκονται και οι άλλοι εργαζόμενοι με τους οποίους αλληλοεπιδρούν τακτικά και "όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα που δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα της εργασίας". 

Ωστόσο, εάν κάποιος θέλει να εξαιρεθεί από τη νέα πολιτική ο ίδιος ο Musk διατίθεται να ελέγξει κάθε αίτημα αλλά κυρίως όπως λέει "εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί.

Η Tesla από πλευράς της δεν έχει εκδώσει κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση. Ωστόσο, ο Elon Musk σε μια πρόσφατη ερώτηση ενός χρήστη στο Twitter φαίνεται να επιβεβαίωσε τις προθέσεις του ως προς την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο εργασίας. Ένας χρήστης τον ρώτησε "Έλον, έχεις κάποιο πρόσθετο σχόλιο για τους ανθρώπους που νομίζουν ότι το να πηγαίνουν δουλειά είναι έαν απαρχαιωμένο concept;" με τον Musk να του απαντά: "Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού."