Ο Elon Musk κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε αεροσυνοδό

Κατηγορείται πως πλήρωσε $250.000 για να εξαγοράσει τη σιωπή της
20 Μαΐου 2022 10:16
Ο Elon Musk κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε αεροσυνοδό

Ο Elon Musk βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα, αυτή τη φορά όμως όχι για κάποια επιχειρηματική δραστηριότητά του. Σύμφωνα με το Business Insider, η SpaceX πλήρωσε $250.000 σε μία αεροσυνοδό της εταιρίας για να εξαγοράσει τη σιωπή της, μετά από σεξουαλική παρενόχληση από τον Elon Musk.

Η αεροσυνοδός βρισκόταν σε μία πτήση του Elon Musk ως μέλος του πληρώματος στις εταιρικές πτήσεις της SpaceX. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Musk ζήτησε ένα μασάζ σώματος, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο και μάλιστα η εταιρία προτρέπει τις αεροσυνοδούς να πιστοποιηθούν και ως μασέζ. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, ο Musk αφαίρεσε την πετσέτα που κάλυπτε το κάτω μέρος του σώματός του και ακουμπώντας την στο πόδι της, υποσχέθηκε να της αγοράσει ένα άλογο αν η αεροσυνοδός “έκανε περισσότερα”. Η αεροσυνοδός αρνήθηκε και έκτοτε είδε μείωση στον αριθμό των πτήσεων που αναλάμβανε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός το μετέφερε στο Business Insider μία φίλη της αεροσυνοδού και όχι η ίδια. Η αεροσυνοδός ανέφερε το γεγονός στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων της SpaceX και αργότερα η εταιρία της πρόσφερε $250.000 με τον όρο να μην αναφέρει οτιδήποτε αρνητικό για τον Elon Musk ή τις εταιρίες του, ενώ απαγόρευε και την αναφορά της πληρωμής.

Η αεροσυνοδός αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο Elon Musk όμως πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντάς το ως αναληθές. Τόνισε πως κρύβονται πολιτικά συμφέροντα πίσω από την ιστορία, ενώ χαρακτήρισε τη φίλη της αεροσυνοδού ως ακροαριστερή ακτιβίστρια με σοβαρούς πολιτικούς σκοπούς.

Ο Elon Musk μέσω Twitter προειδοποίησε τους ακολούθους του πως οι πολιτικές επιθέσεις στο πρόσωπό του θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.