Η Honda αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της  

Έρχονται ακόμα 30 μοντέλα

Η Honda αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της

Η Honda αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της με την ονομασία Prologue και ημερομηνία κυκλοφορίας το 2024. Το μόνο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία είναι μία απεικόνιση του οχήματος που βλέπετε στην εικόνα εξωφύλλου και όχι μία φωτογραφία του.

Ο σχεδιασμός του αποτελεί μία συνεργασία των γραφείων της σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ θα το αναπτύξει σε συνεργασία με την GM χρησιμοποιώντας τις Ultium μπαταρίες της. Δυστυχώς η εταιρία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το Prologue, πέραν του ότι θα αποτελέσει την αρχή ενός κύματος 30 υβριδικών, ηλεκτρικών και κυψελών καυσίμων οχημάτων που θα κυκλοφορήσει η Honda το 2030.

Το 2026 η Honda θα αποκαλύψει την E αρχιτεκτονική της και το 2027 θα κυκλοφορήσει μερικά “προσιτά” ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός compact SUV. Σκοπός της είναι το 40% των πωλήσεών της μέχρι το 2030 να είναι ηλεκτρικά οχήματα, φτάνοντας το 80% το 2035 και το 100% το 2040.

Η ηλεκτρική πορεία της εταιρία βρίσκεται πολύ πιο πίσω από τους ανταγωνιστές, κάτι το οποίο δικαιολόγησε με τις καλές πωλήσεις των υβριδικών της οχημάτων.