Το αυτοκίνητο που οδηγείται και με χειριστήριο PS5 έδειξαν Sony και Honda (BINTEO)

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα AFEELA παρουσιάστηκε στην CES 2024
10 Ιανουαρίου 2024 16:35
Το αυτοκίνητο που οδηγείται και με χειριστήριο PS5 έδειξαν Sony και Honda (BINTEO)

Ανάμεσα στο χάος των gadgets της CES 2024 τα βλέμματα τράβηξε η Sony και η συνεργασία της με την Honda για την παραγωγή του πρώτου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Το "AFEELA" όπως θα ονομάζεται θα κυκλοφορήσει το 2025 -τουλάχιστον έτσι ευελπιστεί η Sony Honda Mobility- και εκτός του φουτουριστικού σχεδιασμού, θα προσφέρει μια premium ψυχαγωγική εμπειρία. Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά το γεγονός ότι έδειξε να το οδηγεί ζωντανά στην παρουσίαση με ένα Dualsense χειριστήριο του PlayStation 5(!). 

Ο COO και πρόεδρος της σύμπραξης Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, έβγαλε από την τσέπη του ένα Dualsense χειριστήριο και έφερε στην σκηνή το AFEELA οδηγώντας το με αυτό. Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω χαρακτηριστικό ήταν απλώς ένα tech demo και δεν είναι ξεκάθαρο αν σκοπεύει να το ενσωματώσει σαν μια τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. 

Επίσης η Sony Honda Mobility ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Polyphony Digital, την εταιρία γνωστή ως δημιουργό της θρυλικής racing σειράς παιχνιδιών Gran Turismo. Οι δυο τους θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των επόμενων οχημάτων τους. Μάλιστα το AFEELA Prototype 2024 θα προστεθεί στο ρόστερ αυτοκινήτων του Gran Turismo 7, μέσω ενός patch εντός του 2024. 

Όπως και να έχει ήταν ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την CES 2024, όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω.