Ετοιμαστείτε για NFTs και στο Spotify  

 Ξεκίνησε τα πειράματα η streaming υπηρεσία

Ετοιμαστείτε για NFTs και στο Spotify

Όπως ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει ήδη, πέρα από τα τελευταία τραγούδια τους και τις επίσημες playlists τους, οι καλλιτέχνες μπορούν να αναρτούν στις σελίδες τους στο Spotify και προωθητικό υλικό για το merchandise τους και τις συναυλίες τους. Τώρα, η πλατφόρμα εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και NFTs, τα οποία θα μπορεί να προωθεί στο προφίλ του ο κάθε καλλιτέχνης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Music Ally, το Spotify ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα NFT galleries. Αρχικά το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο για επιλεγμένους συνδρομητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμοποιούν την Android έκδοση της εφαρμογής, σε προφίλ καλλιτεχνών όπως ο Steve Aoki, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τον ενθουσιασμό του για τις διάφορες Web3 τεχνολογίες.

Αυτά τα galleries περιλαμβάνουν διάφορα NFTs, με τους χρήστης να μπορούν να δουν το καθένα ξεχωριστά, μαζί με μια περιγραφή. Αν κάποιο τους κλείσει το μάτι, μπορούν να επιλέξουν να δουν περισσότερα, με το Spotify να τους ανακατευθύνει στο OpenSea. Εκεί μπορούν να αγοράσουν το κάθε token και να στηρίξουν έτσι τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Τουλάχιστον για την δοκιμαστική περίοδο, το The Verge αναφέρει πως το Spotify δεν κρατά κάποιο ποσοστό από τα κέρδη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά screenshots από την υπό ανάπτυξη ενσωμάτωση των NFTs στο Spotify.

Για την ιστορία, παρόλο που η αγορά των NFTs φαίνεται να καταρρέει, με τις πωλήσεις τους και το ενδιαφέρον του κόσμου να έχει πέσει κατακόρυφα τελευταία, το Spotify δεν είναι η μοναδική πλατφόρμα που κάνει σχετικές δοκιμές, αφού και το Instagram ετοιμάζει και αυτό κάτι αντίστοιχο. Περισσότερα σχετικά με το εγχείρημα του social media του Meta μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.