Έρχεται νέα αύξηση τιμών για τις συνδρομές του Spotify – Τι γίνεται με την Ελλάδα;

Και υπάρχει λόγος
03 Απριλίου 2024 18:29
Έρχεται νέα αύξηση τιμών για τις συνδρομές του Spotify – Τι γίνεται με την Ελλάδα;

Παρόλο που το Spotify για πολλά χρόνια είχε διατηρήσει τις τιμές των συνδρόμων του αρκετά προσιτές, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των αυξήσεων που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, και η Σουηδική εταιρία είχε κάνει αναπροσαρμογές πέρυσι τον Ιούλιο. Τώρα, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Spotify ετοιμάζεται να προβεί ξανά σε αυξήσεις!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το εξαιρετικά αξιόπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg μεταφέρει πως το Spotify σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του από 1$ μέχρι 2$ σε πέντε αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και το Πκιστάν.

Τι γίνεται με την Ελλάδα;

Η αύξηση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου και φαίνεται πως είναι μάλλον η αρχή μιας ευρύτερης αύξησης. Συγκεκριμένα, οι τιμές θα αυξηθούν και για τους ακροατές στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα μέσα στο έτος, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια πληροφορία σχετικά με τα σχέδια της εταιρίας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, όπως μεταφέρει το μέσο, η αύξηση αυτή θα επηρεάσει τους συνδρομητές που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε audiobooks μέσω του Spotify. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες. Διαθέσιμη θα γίνει, λοιπόν, μια νέα βασική συνδρομή που θα μείνει στα $10.99, για μουσική και Podcasts, ενώ το Premium που περιλαμβάνει και audiobooks θα έρχεται στην αυξημένη τιμή.

Για την ιστορία, το Bloomberg επισημαίνει πως το Spotify εξακολουθεί να έχει στα πλάνα του και την “Supremium” συνδρομή που θα προσθέσει στην υπηρεσία επιτέλους το πολυπόθητο lossless streaming. Ακόμη δεν υπάρχει όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε μπορούμε να περιμένουμε τις εν λόγω προσθήκες.

Tags: