ΦΗΜΗ: Η Apple ξεκίνησε να δοκιμάζει iPhones με USB-C θύρα αντί για Lightning

Ενδεχομένως για να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία
13 Μαΐου 2022 22:12
ΦΗΜΗ: Η Apple ξεκίνησε να δοκιμάζει iPhones με USB-C θύρα αντί για Lightning

Όπως φαίνεται, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η Lightning θύρα που χρησιμοποιούν τα iPhone smartphones και τα περιφερειακά τους σύντομα να αποτελεί παρελθόν. Συγκεκριμένα, ένα νέο ρεπορτάζ του έμπιστου δημοσιογραφικού μέσου Bloomberg αποκαλύπτει πως η Apple ξεκίνησε εσωτερικά τις δοκιμές νέων iPhones που έρχονται με USB-C θύρα για τη φόρτιση και τη σύνδεση περιφερειακών. Πρόκειται για την ίδια θύρα την οποία χρησιμοποιούν ήδη τόσο τα iPad και οι Mac υπολογιστές της ίδιας της Apple, όσο και τα Android smartphones και μια τεράστια γκάμα άλλων συσκευών από πληθώρα άλλων εταιριών.

Συγχρόνως, το μέσο αναφέρει πως η Apple αναπτύσσει και έναν ειδικό αντάπτορα, ο οποίος θα μετατρέπει την Lightning απόληξη σε USB-C. Προφανώς ο αντάπτορας αυτός θα είναι άκρως απαραίτητος για την αρχική μεταβατική περίοδο, αφού αμέτρητοι χρήστες έχουν ήδη στην κατοχή τους Lightning αξεσουάρ, από τους άκρως απαραίτητους φορτιστές τους μέχρι μέσα αποθήκευσης κ.α. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg αν πράγματι η Apple αποφασίσει ή αναγκαστεί να προβεί στην αλλαγή, αυτή θα συμβεί το 2023 ή ίσως και αργότερα. Αυτό σημαίνει πως τα επερχόμενα iPhone 14 θα συνεχίσουν να έχουν Lightning θύρα, όντας ενδεχομένως τα τελευταία πριν τη μετάβαση στο κοινό στάνταρ.

Φυσικά, οι δοκιμές της Apple δεν είναι τυχαίες. Η πηγή των πονοκεφάλων για τον τεχνολογικό κολοσσό δεν είναι άλλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εδώ και χρόνια πιέζει για ένα κοινό καλώδιο για τη φόρτιση όλων των smartphones. Βέβαια, πρόσφατα η ΕΕ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της στο εν λόγω θέμα, προτείνοντας μια νέα νομοθεσία που θα κάνει υποχρεωτική τη χρήση του USB-C για όλα τα smartphones που πωλούνται στα καταστήματα στις ευρωπαϊκές χώρες. Με τον τρόπο αυτό η ζωή των Ευρωπαίων πολιτών θα γίνει κάπως ευκολότερη, αφού ένα καλώδιο θα αρκεί για όλες τις συσκευές τους, ενώ απώτερος στόχος είναι να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε βάθος χρόνου.

Tags: