Η Google θα επιστρέψει στα tablets με ένα νέο Pixel

Το οποίο θα καταφθάσει το 2023
12 Μαΐου 2022 14:00
Η Google θα επιστρέψει στα tablets με ένα νέο Pixel

Και επίσημα η Google επιστρέφει στα tablets. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου I/O event ο ανώτερος αντιπρόεδρος συσκευών και υπηρεσιών, Rick Osterloh, το εσωτερικό hardware τμήμα της Google σκοπεύει να φέρει στην αγορά ένα νέο Android tablet εντός του 2023.

Μιας και το προϊόν απέχει ακόμα αρκετά από την κυκλοφορία του, η Google μοιράστηκε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αναλυτικότερα, ο Osterloh ξεκαθάρισε πως θα πρόκειται για μια premium συσκευή, η οποία θα κάνει χρήση των custom Tensor επεξεργαστών της εταιρίας, όπως ακριβώς και τα Pixel smartphones της. Συγχρόνως, το νέο Pixel tablet της Google θα τρέχει μια ειδική έκδοση του Android, η οποία θα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία στην μεγαλύτερη οθόνη.

Όπως σας ενημερώσαμε στις αρχές του έτους, η εταιρία εργάζεται εδώ και καιρό στο συγκεκριμένο εγχείρημα βελτίωσης του λειτουργικού συστήματος, αφού τα συχνότερα παράπονα που σχετίζονται με τα Android tablets έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές που δεν είναι προσαρμοσμένες για τις μεγάλες οθόνες και με τα γενικότερα θέματα του λειτουργικού στις περισσότερες ίντσες. Πλέον η Google δεσμεύτηκε να ξαναφτιάξει τουλάχιστον 20 από τις βασικές εφαρμογές της για να λειτουργούν καλύτερα στις μεγάλες οθόνες, έχοντας εξασφαλίσει παρόμοιες δεσμεύεις από τεράστιους κολοσσούς, όπως το Facebook, το TikTok και το Zoom.

Φυσικά, η τιμή, οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές, η διαγώνιος της οθόνης, η μπαταρία και όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες είναι ακόμη άγνωστες.

Για την ιστορία, η Google κάνει στροφή 180 μοιρών, αφού το 2019 η hardware ομάδα της ανακοίνωσε πως θα σταματήσει εντελώς να ασχολείται με τα tablets και αν’ αυτού έστρεψε την προσοχή της στα Chrome OS laptops.