Tesla: Σταμάτησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης επειδή δε βρίσκει εξαρτήματα

Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα
12 Μαΐου 2022 11:24
Tesla: Σταμάτησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης επειδή δε βρίσκει εξαρτήματα

Η παραγωγή του Gigafactory Shanghai της Tesla έκλεισε το Μάρτιο μετά από εντολή κρατικών αξιωματούχων λόγω του COVID-19 lockdown και μπόρεσε να ξεκινήσει ξανά τον Απρίλιο μόνο όταν η εταιρία δημιούργησε ένα “κλειστό κύκλωμα εργασίας” όπου οι εργαζόμενοι έμεναν, έτρωγαν και κοιμόντουσαν μέσα στο εργοστάσιο για να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Τώρα όμως το εργοστάσιο σταμάτησε ξανά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτή τη φορά επειδή δεν μπορεί να προμηθευτεί τα εξαρτήματα που χρειάζεται για την κατασκευή τους, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που φέρνει στο φως το Reuters, δείχνουν πως η Tesla προσπαθεί να παράγει λιγότερα από 200 ηλεκτρικά οχήματα την ημέρα, μία τεράστια πτώση από τα 1.200 την ημέρα που παρήγαγε όταν ξεκίνησε ξανά τον Απρίλιο, ενώ απομακρύνονται προφανώς οι ελπίδες κατασκευής 2.600 αυτοκινήτων την ημέρα μέχρι τα μέσα Μαΐου. Δεν έγινε γνωστό ποια εξαρτήματα ακριβώς δεν μπορεί να προμηθευτεί η Tesla, αλλά δεδομένα από το China Passenger Car Association δείχνουν πως οι πωλήσεις της έχουν πέσει κατά 98% τον Απρίλιο, ενώ δεν εξήγαγε κανένα Model 3 ή Model Y τον ίδιο μήνα.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει ακόμα την κατάσταση στο εργοστάσιο της Σαγκάης.