Η Apple δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Έχασε την πρωτιά
12 Μαΐου 2022 09:14
Η Apple δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Η παγκόσμια οικονομική αστάθεια που επικρατεί στις αγορές έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να μετακινούνται προς ασφαλέστερα κεφάλαια. Το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είδαν μεγάλη πτώση πριν λίγες μέρες για παράδειγμα, αλλά η μετακίνηση των επενδυτών δεν σταματά εκεί. Οι τεχνολογικές εταιρίες είδαν σχεδόν όλες πωλήσεις των μετοχών τους και αυτή η συμπεριφορά των επενδυτών φαίνεται πως κόστισε στην Apple την πρώτη θέση ως η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός από τη Σαουδική Αραβία, Aramco, πέρασε την Apple και η πρώτη θέση άλλαξε χέρια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Την Τετάρτη, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε πως πτώση 5% για την Apple, κάτι που σημαίνει πως η αξία της είναι πλέον στα $2.37 τρισεκατομμύρια. Η Aramco έχει πλέον αξία $2.42 τρισεκατομμύρια.

Έτσι η Aramco επανέρχεται στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2020, αφού οι μετοχές της σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο εξαιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Οι μετοχές της Apple έχουν χάσει σχεδόν το 20% της αξίας τους από την αρχή του έτους.