Βουτιά για το Bitcoin το οποίο έχασε το μισό της αξίας του από τον περασμένο Νοέμβριο

Έπεσε κάτω από $31.000 συμπαρασύροντας όλα τα κρυπτονομίσματα
10 Μαΐου 2022 09:46
Βουτιά για το Bitcoin το οποίο  έχασε το μισό της αξίας του από τον περασμένο Νοέμβριο

Η αξία του Bitcoin έπεσε κάτω από τα $31.000, χάνοντας το 1/3 της αξίας του από την αρχή της χρονιάς και το 50% της αξίας του από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Η πτώση ήρθε την ίδια στιγμή που χρηματιστήρια-κλειδιά από Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ βλέπουν επίσης πτώση. Η πτώση του Bitcoin αποδίδεται σε μακροπρόθεσμους επενδυτές οι οποίοι εγκαταλείπουν κεφάλαια με ρίσκο για πιο σταθερά κεφάλαια, όπως αυτό του δολαρίου.

Η πτώση όπως αναμενόταν συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum το οποίο έχασε το 20% της αξίας του μέσα σε μία εβδομάδα.

Ενώ το 2022 ξεκίνησε με μία σχετική σταθερότητα στην αγορά των κρύπτο, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση και τα κρυπτονομίσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αύξησαν τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των τιμών. Η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ κατά 0.5% είναι η μεγαλύτερη στα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό ανησύχησε τους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν πως το υψηλότερο κόστος δανεισμού και ο πληθωρισμός επηρεάζει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία, κάνοντάς τους να αναζητήσουν ασφαλέστερα κεφάλαια και να απομακρυνθούν από το Bitcoin.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα χρηματιστήρια, η crypto αγορά δεν κλείνει ποτέ. Σε μεγάλες αλλαγές οι επενδυτές έχουν το χρόνο στο τέλος της μέρας ή το Σαββατοκύριακο να “αναπνεύσουν” και να πάρουν πιο συγκροτημένες αποφάσεις. Τα κρυπτονομίσματα δεν κοιμούνται ποτέ, οδηγώντας και σε περισσότερες αποφάσεις που βασίζονται στον πανικό της στιγμής.