ΒΙΝΤΕΟ: Οι ψηφιακοί άνθρωποι του Zuckerberg ανατριχιάζουν με το πόσο ρεαλιστικοί είναι

Το νέο ορόσημα της Meta για τους ψηφιακούς βοηθούς του μέλλοντος
05 Μαΐου 2022 18:38
ΒΙΝΤΕΟ: Οι ψηφιακοί άνθρωποι του Zuckerberg ανατριχιάζουν με το πόσο ρεαλιστικοί είναι

Είναι το μακρινό μέλλον ή κάτι που τελικά είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμασταν; Η Meta αναπτύσσει την επόμενη γενιά ψηφιακών βοηθών και ανθρώπων (avatars) που η απεικόνισή τους αγγίζει φωτορεαλιστικά επίπεδα και η νέα της επίδειξη πραγματικά ανατριχιάζει με τον ρεαλισμό της. 

Οι "ψηφιακοί άνθρωποι" του Mark Zuckerberg και της εταιρίας του μετουσιώνονται στην οθόνη χάρη στο Codec Avatar app με ένα δοκιμαστικό chip που ενσωματώνει ένα πρωτότυπο φορητό VR Headset

Όπως αναφέρει ο developer στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω πρόκειται για μια ακριβέστατη ψηφιακή αναπαράσταση του κεφαλιού, του προσώπου, των μαλλιών, του λαιμού και των ώμων του. Για να τραβήξει όλα αυτά τα δεδομένα το headset ενσωματώνει μερικές κάμερες για το real-time tracking, επιτρέποντας στο "ψηφιακό avatar" να κινείται όσο πιο φυσικά γίνεται καταγράφοντας τις εκφράσεις ματιών, χειλιών και του προσώπου γενικότερα. 

Δείτε το απόσπασμα: 

Επίσης, έχει καταγράψει πρόοδο και στο πώς αναπαριστούν τις τρίχες των μαλλιών του καθενός με physics που είναι εξίσου εντυπωσιακά. 

View post on imgur.com

Πώς σας φαίνεται το μέλλον των ψηφιακών avatars;