Υποχρεωτικές αναβαθμίσεις στα Windows 10

Χωρίς τον έλεγχο του χρήστη
20 Ιουλίου 2015 06:52
Υποχρεωτικές αναβαθμίσεις στα Windows 10

Διαβάζοντας το license agreement των Windows 10, το The Register εντόπισε πως οι αναβαθμίσεις των Windows 10 θα εγκαθίστανται είτε θέλετε είτε όχι.

The software periodically checks for system and app updates, and downloads and installs them for you.

You may obtain updates only from Microsoft or authorised sources, and Microsoft may need to update your system to provide you with those updates.

By accepting this agreement, you agree to receive these types of automatic updates without any additional notice.

Η στρατηγική αυτή της Microsoft έχει σκοπό να εντοπιστούν και να διορθωθούν ταχύτατα τα bugs κάθε αναβάθμισης, αλλά από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ανθρώπους που δε θέλουν την αναβάθμιση, τα νέα χαρακτηριστικά ή ότι άλλο αποφασίσει η Microsoft να ενσωματώσει. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μην επαναληφθεί μια δεύτερη iOS 8.0.1 αναβάθμιση της Apple, τότε που είχε χαλάσει το Touch ID, αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες με κλειδωμένο τηλέφωνο. Αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στα Windows 10 θα ήταν καταστροφικό. Προς το παρόν οι χωρίς έλεγχο αναβαθμίσεις φαίνεται να ισχύουν μόνο για τα Windows 10 Home, αφήνοντας τον έλεγχο των αναβαθμίσεων στα χέρια των χρηστών Windows 10 Professional και στις υπόλοιπες εταιρικές εκδόσεις.