Η Samsung ισχυρίζεται πως ο νέος της σκληροτράχηλος SSD αντέχει πτώσεις 3 μέτρων

Γνωρίστε τον T7 Shield
27 Απριλίου 2022 14:00
Η Samsung ισχυρίζεται πως ο νέος της σκληροτράχηλος SSD αντέχει πτώσεις 3 μέτρων

Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τον T7 Shield, τον νέο της σκληροτράχηλο φορητό USB-C SSD. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με το ίδιο εσωτερικό hardware που υπάρχει και στο T7 μοντέλο που κυκλοφορεί από το 2020, αλλά με αρκετά πιο ανθεκτικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να ανταπεξέλθει σε πτώσεις, δεν επηρεάζεται από τη σκόνη και έχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP65.

Συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρία έχει περικλείσει τον SSD με καουτσούκ, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι τόσο επιρρεπής στις γρατσουνιές και τα χτυπήματα, όπως ο μεταλλικός σχεδιασμός του απλού T7. Μάλιστα, όσον αφορά τις πτώσεις, η Samsung αναφέρει πως ο T7 Shield μπορεί να επιβιώσει μέχρι και βουτιά από τα 3 μέτρα. Επιπροσθέτως, επισημαίνεται πως το λαστιχένιο του περίβλημα δεν επηρεάζει την απόδοση, με την εταιρία να ξεκαθαρίζει πως ακόμη και η μεταφορά 2TB αρχείων δεν ενεργοποιεί το Dynamic Thermal Guard χαρακτηριστικό, το οποίο μειώνει τις ταχύτητες μεταφοράς για να προστατέψει το hardware από υψηλές θερμοκρασίες.

Ο T7 Shield είναι πλέον διαθέσιμος σε μαύρο, μπεζ ή μπλε χρώμα, περιλαμβάνοντας τόσο ένα USB-C σε USB-C καλώδιο, όσο και ένα USB-C σε USB-A καλώδιο. Συγχρόνως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 1TB ή 2TB μοντέλων, με ταχύτητες ανάγνωσης που φτάνουν μέχρι και τα 1,050MB/s και ταχύτητες εγγραφής που αγγίζουν μέχρι και τα 1,000MB/s. Ο σκληρός δίσκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Windows ή MacOS υπολογιστές, Android smartphones, gaming κονσόλες και πολλά ακόμη.

Τέλος, να σημειωθεί πως η τιμή του μοντέλου του 1TB αγγίζει τα $143.99, ενώ το μοντέλο των 2TB ζητά $260.99. Παρακάτω ακολουθούν τα προωθητικά βίντεο που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας της Samsung για να συνοδεύσει την κυκλοφορία του  T7 Shield

Tags: