Η Apple ξεκίνησε να διαγράφει μαζικά τις παλιές εφαρμογές από το App Store

Στο στόχαστρο αυτές που δεν έχουν λάβει ενημερώσεις εδώ και καιρό
24 Απριλίου 2022 15:50
Η Apple ξεκίνησε να διαγράφει μαζικά τις παλιές εφαρμογές από το App Store

Όπως φαίνεται, η Apple έχει ξεκινήσει μια μαζική εκκαθάριση του App Store, αποσύροντας από το ψηφιακό κατάστημα των iPhone και iPad παλιότερες εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, developers εφαρμογών που δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποια ενημέρωση εδώ και πολλούς μήνες ξεκίνησαν να λαμβάνουν μια ειδοποίηση με τίτλο “App Improvement Notice”. Μέσα από αυτό το μήνυμα, η Apple τους προειδοποιεί πως αν δεν κυκλοφορήσουν κάποια ενημέρωση μέσα σε διάστημα 30 ημερών, η εφαρμογή τους θα αποσυρθεί από το κατάστημα και έτσι δε θα μπορεί να ανακαλυφθεί ή να κατέβει από νέους χρήστες. Ωστόσο, παρόλο που η Apple θα αφαιρέσει τις εν λόγω εφαρμογές από το App Store, όσοι χρήστες τις έχουν κατεβάσει ήδη, θα εξακολουθούν να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Αναμενόμενα, πολλοί προγραμματιστές εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της Apple. Για παράδειγμα, ο Robert Kabwe της Protopop Games τόνισε πως η απόφαση της εταιρίας είναι άδικη για τους indie δημιουργούς, αφού ένα πλήρως λειτουργικό παιχνίδι του απειλείται με διαγραφή, την ώρα που στις κονσόλες πωλούνται ακόμη τίτλοι από το 2000. Παρόμοια σχόλια έκαναν πολλοί ακόμη developers.

Για την ιστορία, η Apple είχε ξεκαθαρίσει για πρώτη φορά το 2016 πως έχει σκοπό να αρχίσει να αφαιρεί εφαρμογές που έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ σαφείς οδηγίες για το τι θεωρείται «εγκαταλελειμμένο» και τι όχι. Πλέον φαίνεται πως το όριο είναι τα δύο χρόνια, με την επίσημη ιστοσελίδα του App Store να αναφέρει:

Εφαρμόζουμε μια συνεχή διαδικασία αξιολόγησης εφαρμογών, καταργώντας αυτές που δε λειτουργούν πλέον όπως προβλέπεται και δεν ακολουθούν τις τρέχουσες οδηγίες ελέγχου ή είναι ξεπερασμένες.

Για την ιστορία, κάτι παρόμοιο είχε ανακοινώσει πρόσφατα και η Google. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.