Κόντρα Elon Musk – Bill Gates | Διέρρευσαν τα φορτισμένα μηνύματά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όλα όσα ειπώθηκαν
23 Απριλίου 2022 16:42
Κόντρα Elon Musk – Bill Gates | Διέρρευσαν τα φορτισμένα μηνύματά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όπως φαίνεται, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Elon Musk και ο πρώην επικεφαλής και ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, βρίσκονται «στα μαχαίρια».

Συγκεκριμένα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν τα προσωπικά SMS μηνύματα που αντάλλαξαν πρόσφατα οι δύο άνδρες και στα οποία ο Elon Musk φαίνεται εμφανώς εκνευρισμένος με τον Bill Gates.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Gates προσπάθησε πρόσφατα να επικοινωνήσει με τον Musk σχετικά με μερικές φιλανθρωπικές προτάσεις για την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, ο Musk αρνήθηκε, καθώς είχε μάθει πως ο Gates είχε ποντάρει τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο κατά της εταιρίας του, της Tesla.

Ο φορτισμένος διάλογος των δύο ανδρών ακολουθεί παρακάτω.

Bill: Μόλις προσγειώθηκα.

Elon: Ωραία.

Έχεις ακόμη short θέση αξίας μισού δισεκατομμυρίου κατά της Tesla;

Bill: Συγνώμη που το λέω, αλλά δεν την έχω κλείσει.

Θα ήθελα να συζητήσουμε φιλανθρωπικές πιθανότητες.

Elon: Με συγχωρείς, αλλά δε μπορώ να πάρω στα σοβαρά τις φιλανθρωπίες σου για την κλιματική αλλαγή, όταν έχεις μια τεράστια short θέση ενάντια της Tesla, της εταιρίας που κάνει τα περισσότερα για να λύσει την κλιματική αλλαγή.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η short θέση ή αλλιώς το “shortάρισμα” είναι μια επενδυτική τέχνη που χρησιμοποιείται όταν ένας επενδυτής πιστεύει ότι η αξία μιας μετοχής πρόκειται να πέσει. Έτσι, την δανείζεται από έναν χρηματομεσίτη και την πουλά αμέσως στην αγορά. Στη συνέχεια, χρειάζεται να την αγοράσει ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον και να την επιστρέψει στον χρηματομεσίτη. Σε περίπτωση που η τιμή της μετοχής έχει πέσει, ο επενδυτής κερδίζει τη διαφορά που προέκυψε από την πτώση, αφού πουλά κάτι ακριβά και το αγοράζει ξανά όταν είναι φθηνότερο.

Ωστόσο, τα τεράστια “shortαρίσματα” μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τιμή μιας μετοχής και λέγεται πως εν μέρει αυτός ήταν ο λόγος που το GameStop έφτασε να κοστίζει 4$ το 2020, πριν το πλέον διάσημο ‘short squeeze’ που προκλήθηκε από την κοινότητα του Reddit.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο Elon Musk επιβεβαίωσε ο ίδιος του πως τα μηνύματα είναι αληθινά και πως δεν τα διέρρευσε αυτός στον Τύπο. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω.

Μάλιστα, ο Elon δεν έμεινε εκεί, αναρτώντας δημόσια και ένα meme στο Twitter, το οποίο παρομοιάζει τον Bill Gates με το «έγκυος άντρας» emoji, γράφοντας:

Σε περίπτωση που χρειάζεται να χάσετε γρήγορα τη στύση σας