Πιλότος έριξε αεροπλάνο σε YouTube βίντεο και χάνει το δίπλωμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατηγορείται πως έστησε το βίντεο
22 Απριλίου 2022 19:32
Πιλότος έριξε αεροπλάνο σε YouTube βίντεο και χάνει το δίπλωμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από τον YouTuber Trevor Jacob να επιστρέψει το δίπλωμα πιλότου, εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε στην πασίγνωστη διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο “I Crashed My Plane”, το οποίο σύμφωνα με την υπηρεσία ήταν στημένο.

Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τον player που ακολουθεί παρακάτω, το αεροπλάνο του Jacob φαίνεται πως αντιμετώπισε κάποια μηχανική βλάβη και έτσι αυτός αναγκάστηκε να πηδήξει, φορώντας αλεξίπτωτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The New York Times, το γράμμα που έλαβε ο YouTuber από την υπηρεσία τονίζει πως έδειξε «έλλειψη φροντίδας, κρίσης και ευθύνης, επιλέγοντας να πηδήξει από το αεροσκάφος»,  κατηγορώντας τον πως «πραγματοποίησε αυτή την πτήση για να προκαλέσει σκόπιμα τη συντριβή του αεροπλάνου».

Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021 και έχει περίπου 2 εκατομμύρια προβολές, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις και από την κοινότητα των πιλότων. Όπως τονίζει το γράμμα της αρμόδιας αρχής, ο Jacob έπρεπε πρώτα να προσπαθήσει να επανεκκινήσει τη μηχανή, να επικοινωνήσει με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για υποστήριξη ή να ψάξει για ένα εναλλακτικό μέρος για να προσγειωθεί, μιας και υπήρχαν πολλές εναλλακτικές διαθέσιμες.

Συγχρόνως η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αμφισβητεί αν υπήρξε ποτέ βλάβη στη μηχανή, αφού ο Jacob φαίνεται να ανοίγει την πόρτα πριν η προπέλα αρχίσει να επιβραδύνει.

Για την ιστορία, το κανάλι του YouTuber έχει διάφορα βίντεο που αφορούν τα extreme sports, μέχρι και μια φάρσα στην αστυνομία με περίπου 7 εκατομμύρια προβολές.

Tags: