Τα metaverse παιχνίδια δε μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους

Παρά τις τεράστιες επενδύσεις
08 Απριλίου 2022 20:03
Τα metaverse παιχνίδια δε μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους

Παρόλο που τον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια τις λέξεις metaverse και NFT, με κολοσσιαίες εταιρίες όπως το Facebook να επενδύουν πολλά εκατομμύρια, φαίνεται πως τα σχετικά παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παικτών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Coin Desk, διάφορα από τα πρώτα metaverse παιχνίδια δυσκολεύονται να διατηρήσουν τις κοινότητές τους, αφού δεν προσφέρουν στους παίκτες αρκετούς λόγους για να συνεχίσουν να ασχολούνται.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το metaverse παιχνίδι Axie Infinity έχει καταγράψει πτώση 30% όσον αφορά τους παίκτες που παίζουν καθημερινά, με τον αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε περίπου 107,240. Ομοίως, ένας παρόμοιος τίτλος ονόματι The Sandbox έχει καταγράψει αντίστοιχή πτώση 29% με περίπου 1,180 παίκτες ημερησίως. Συγχρόνως, και το MANA token του Decentraland έχει καταγράψει πτώση.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο αναλυτής DeFi Vader που ειδικεύεται στο Blockchain Gaming ανέφερε:

Επί του παρόντος δεν υπάρχει οργανικό engagement που να διατηρεί τους παίκτες στο παιχνίδι, σε αντίθεση με παραδοσιακούς τίτλους όπως το Fortnite, το GTA και το Candy Crush, όπου οι παίκτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να συνεχίσουν να παίζουν,

Βέβαια, όπως τονίζει το ρεπορτάζ, οι αριθμοί αυτών των παιχνιδιών μπορεί να είναι και παραπλανητικοί.  Συγκεκριμένα, ενώ μερικοί είναι πράγματι παίκτες, πολλοί άλλοι είναι «υπάλληλοι που παίζουν το παιχνίδι για να κερδίσουν απόδοση για επενδυτές».

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα metaverse παιχνίδια παρουσιάζουν ένα μεγάλο εμπόδιο για τους παραδοσιακούς gamers, αφού επικρατεί η αντίληψη πως η ενσωμάτωση NFT σημαίνει pay-to-win δομή. Μάλιστα, το δημοσίευμα του μέσου αναφέρεται και στην πλατφόρμα Quartz της Ubisoft, χρησιμοποιώντας την ως αποτυχημένη απόπειρα μιας εκ των mainstream gaming εταιριών να μπει αποτελεσματικά στον χώρο των crypto.

Tags: