Ο Elon Musk παραθέτει τραγούδι του Eminem σε επίσημο δικαστικό έγγραφο (ΕΙΚΟΝΑ)

Στη διαμάχη του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
30 Μαρτίου 2022 12:19
Ο Elon Musk παραθέτει τραγούδι του Eminem σε επίσημο δικαστικό έγγραφο (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο Elon Musk σύνδεσε για πάντα το όνομά του με τον ράπερ Eminem, παραθέτοντας στίχους από το τραγούδι "Without Me"του 2002 σε ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο στη διαμάχη του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ. Η SEC ερευνά τον Musk από το Νοέμβριο του 2021, όταν με tweet του ρώτησε τους ακολούθους του αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla για να καλύψει τους φόρους που ήθελε να επιβάλει το κράτος. Έκτοτε έχει πουλήσει μετοχές της Tesla περίπου $16.4 δισεκατομμυρίων.

Στο δικαστικό έγγραφο, ο Musk λέει πως το να πρέπει οι δικηγόροι της Tesla να ελέγχουν τα tweets του είναι αντισυνταγματικό επειδή παραβιάζουν την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, την ελευθερία λόγου. Και για να δώσει βάρος στην τοποθέτησή του, αποφάσισε να παραθέσει το τραγούδι του Eminem αντικαθιστώντας την FCC (Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών) με την SEC:

The (SEC) won't let me be or let me be me so let me see; They tried to shut me down

Οι στίχοι του Eminem αναφέρονταν στην εποχή που η FCC είχε προσπαθήσει να αποσύρει το τραγούδι του Eminem “The Real Slim Shady” επειδή το έβρισκε προσβλητικό, απειλώντας με μήνυση τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που το αναπαρήγαγαν.

Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής.