Έρχονται SSDs με μέγεθος 200ΤΒ χάρη σε νέα τεχνολογία της Microchip

Και ακραία υψηλή ταχύτητα
10 Μαρτίου 2022 14:52
Έρχονται SSDs με μέγεθος 200ΤΒ χάρη σε νέα τεχνολογία της Microchip

Όπως όλα δείχνουν, μια σημαντική εξέλιξη βρίσκεται προ των πυλών για τους SSDs. Συγκεκριμένα, η Microchip αποκάλυψε τους νέους της SSD controllers, οι οποίοι θα καταστήσουν εφικτή τη δημιουργία δίσκων με άνευ προηγουμένου χωρητικότητα και απόδοση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, χάρη στο νέο Flashtec NVMe 4016 controller της εταιρίας θα μπορούν να δημιουργηθούν SSD δίσκοι που θα χρησιμοποιούν το PCIe 5.0 x8 πρωτόκολλο, με 200TB αποθηκευτικού χώρου, αστραπιαίο throughput 14 GBps και μεγάλη αντοχή που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια random read IOPS.

Το εν λόγω NVMe 2.0 controller περιλαμβάνει τόσο 16 NAND κανάλια, όσο και ένα PCIe 5.0 x8 host interface, με μέγιστο θεωρητικό raw bandwidth έως και 31.5 GBps προς κάθε κατεύθυνση. Όπως μάλλον έχετε υποψιαστεί από τα τεράστια νούμερα, το controller αυτό έχει σχεδιαστεί για τους επόμενης γενιάς SSDs που θα βρεθούν στα υπερσύγχρονα cloud datacenters με τους νέους EPYC 'Genoa' επεξεργαστές της AMD ή τους Xeon 'Sapphire Rapids' της Intel που θα απαιτούν τρομερά γρήγορες και πυκνές λύσεις αποθήκευσης, για να τροφοδοτείται με δεδομένα ο τεράστιος αριθμός από πυρήνες τους.

Για την ιστορία, η PCIe 5.0 x8 διεπαφή μπορεί να επιτρέψει και πολύ υψηλότερες ταχύτητες, αλλά εφόσον μιλάμε για SSD που προορίζονται για enterprise περιβάλλοντα, εναπόκειται στους κατασκευαστές τους να προσαρμόσουν τις για μέγιστες random read/write ταχύτητες, ανάλογα με τα προοριζόμενα φόρτα εργασίας.

Tags: