Το κινεζικό orbiter Tianwen-1 έβγαλε selfie με background τον Άρη εκτοξεύοντας κάμερα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φωτογράφησε και τον παγωμένο βόρειο πόλο
07 Μαρτίου 2022 11:24
Το κινεζικό orbiter Tianwen-1 έβγαλε selfie με background τον Άρη εκτοξεύοντας κάμερα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το κινεζικό orbiter Tianwen-1 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη, 350 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και μας έστειλε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες. Το εντυπωσιακό είναι πως οι φωτογραφίες καταγράφηκαν από μία κάμερα που βρισκόταν μέσα σε μικροδορυφόρο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το σώμα του Tianwen-1 και έτσι κατάφερε να καταγράψει όχι μόνο τον παγωμένο βόρειο πόλο του Άρη, αλλά και το ίδιο το Tianwen-1.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το χρυσαφί σώμα του Tianwen 1, η κεραία και το ηλιακό του πάνελ. Η αποστολή Tianwen-1 έχει συγκεντρώσει και μεταδώσει στη Γη πάνω 540GB δεδομένων.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα επιχειρεί τέτοιου είδους “selfies”. Το ίδιο είχε κάνει ξανά όταν το Tianwen-1 βρισκόταν στο βαθύ διάστημα τον Οκτώβριο του 2020 στο δρόμο για τον Άρη και είχε ακόμα πάνω του το rover Zhurong. Τότε μάλιστα είχε καταγράψει και την ίδια την κάμερα την οποία άφησε πίσω.

Η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα μία πανοραμική εικόνα της επιφάνειας του Άρη. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό τριών φωτογραφιών που κατέγραψε το Zhurong rover.