Η KIA αποκάλυψε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έρχεται στο επόμενο ηλεκτρικό SUV της
03 Μαρτίου 2022 10:49
Η KIA αποκάλυψε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην ενημέρωση επενδυτών η KIA ανακοίνωσε τα σχέδια της για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν 14 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027 και την πώληση 1.2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030, αποτελώντας το 1/4 των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της. Για να πετύχει αυτούς τους στόχους, η KIA θα κυκλοφορεί τουλάχιστον δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο, ενώ δύο από αυτά θα είναι αγροτικά οχήματα 4x4.

Στα άμεσα σχέδιά της συμπεριλαμβάνεται το νέο ηλεκτρικό EV9 SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023. Θα έχει 5 μέτρα μήκος, θα επιταχύνει από 0-100 σε πέντε δευτερόλεπτα και θα έχει αυτονομία 540 χιλιομέτρων με φόρτιση η οποία θα προσφέρει 100 χιλιόμετρα σε έξι λεπτά φόρτισης. Στο εσωτερικό θα διαθέτει οθόνη 27 ιντσών, αναβαθμίσεις OTA και υπηρεσίες FoD (feature on demand).

Επιπλέον, θα είναι το πρώτο όχημα της εταιρίας που θα ενσωματώνει τη νέα AutoMode τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η οποία μετά το EV9 SUV θα εξαπλωθεί ταχέως και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Από αυτά που αποκαλύφθηκαν μέχρι τώρα ξέρουμε πως πρόκειται για διάφορες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως ο Highway Driving Pilot που θα επιτρέπει στο όχημα να κινείται μόνο του σε αυτοκινητόδρομους χωρίς παρέμβαση του οδηγού. Θα βελτιώνεται με ασύρματες αναβαθμίσεις όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία, γίνεται λόγος όμως για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 και μέχρι το 2026 όλα τα νέα μοντέλα της KIA στις κύριες αγορές θα διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία.