Κακά μαντάτα για το IGTV του Instagram

Τι ανακοίνωσε το social media
01 Μαρτίου 2022 18:57
Κακά μαντάτα για το  IGTV του Instagram

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, το Instagram ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να υποστηρίζει την ανεξάρτητη IGTV εφαρμογή. Αντιθέτως, η εταιρία θα επικεντρωθεί πλήρως στην διατήρηση όλου του βίντεο περιεχομένου εντός της κεντρικής Instagram εφαρμογής.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η αυτόνομη IGTV εφαρμογή έκανε το ντεμπούτο της στο iPhone και στο Android το 2018, με στόχο να κοντράρει το YouTube, ως μια πλατφόρμα που οι χρήστες θα μπορούσαν να απολαύσουν μεγάλης διάρκειας βίντεο σε κάθετο aspect ratio. Περίπου ένα χρόνο μετά, το Instagram ξεκίνησε να προωθεί έντονα το περιεχόμενο του IGTV μέσα στην κεντρική του εφαρμογή, όπως για παράδειγμα στην Explore καρτέλα και με previews στα Stories. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν κατάφερε και πάλι να καθιερωθεί και έτσι το 2020 αφαιρέθηκε το κουμπί του IGTV από την κεντρική εφαρμογή και λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε Instagram TV, με το όριο μιας ώρας για το περιεχόμενο να καταφθάνει και για τα απλά βίντεο.

Φυσικά, η εγκατάλειψη της IGTV εφαρμογής δε σημαίνει πως το Instagram θα αγνοήσει απ' δω και πέρα το βίντεο. Αντιθέτως, η εταιρία σχεδιάζει γενικά να κάνει το περιεχόμενο αυτό όσο πιο απλό γίνεται για να το ανακαλύψει ή να το δημιουργήσει κάποιος. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η βασική Instagram εφαρμογή θα αποκτήσει έναν νέο ειδικό full-screen viewer και ένα tap-to-mute χαρακτηριστικό. Τέλος, το Instagram δουλεύει και σε έναν κοινό τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες όλο το βίντεο περιεχόμενο, είτε είναι post είτε είναι Reel.

Tags: