Gabe Newell για Metaverse: "Οι περισσότεροι που μιλούν για αυτό δεν έχουν ιδέα τι λένε"

Ο ιδρυτής της Valve προειδοποιεί
26 Φεβρουαρίου 2022 17:04
Gabe Newell για Metaverse: "Οι περισσότεροι που μιλούν για αυτό δεν έχουν ιδέα τι λένε"

Μια μεγάλη συζήτηση για το Metaverse έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες που εταιρίες κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στον χώρο αυτό. Όμως τι είναι ακριβώς και πώς θα μετουσιωθεί λίγοι γνωρίζουν ακριβώς και οι περισσότεροι έχουν μια ρευστή έννοια του τι θα είναι, αν και υπάρχουν πιο απτά παραδείγματα όπως οι παρουσιάσεις του Mark Zuckerberg για το Metaverse της Meta

Μια φιγούρα του gaming και του κόσμου της τεχνολογίας, ο Gabe Newell προειδοποιεί για τις απάτες και τους κινδύνους του Metaverse από λεγόμενους "ειδικούς". 

Ο ιδρυτής της Valve μιλώντας στο PC Gamer αναφέρθηκε στα NFTs, αλλά και τη μόδα του Metaverse λέγοντας πως ουσιαστικά οι περισσότεροι που μιλούν για αυτό δεν έχουν ιδέα: 

Υπάρχουν πολλά κόλπα και συστήματα για να πλουτίζουν γρήγορα από το metaverse. Οι περισσότεροι που μιλούν για το metaverse δεν έχουν ιδέα για τί μιλούν ακριβώς. Και προφανώς δεν έχουν παίξει ποτέ ένα ΜΜΟ. 

O Newell γνωρίζει πως υπάρχει και η σκοτεινή, δυστοπική πλευρά στο ζήτημα του Metaverse κάτι που έχει συζητήσει με τον φίλο του Neal Stephenson, συγγραφέα του "Snow Crash", ενός βιβλίου που για πολλούς θεωρείται η έμπνευση γύρω από το concept. 

Είμαι φίλος με τον Neal και κάθε φορά που βρισκόμαστε απλά βάζει με απελπισία τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπο. Και του λέω "Εντάξει, πες μου ποια metaverse ιστορία σε έχει τρελάνει σήμερα;" 

Ο ιδρυτής της Valve είναι αισιόδοξος πως η κατάσταση εν τέλει θα στρώσει και λέει χαρακτηριστικά: 

"Προφανώς η gaming βιομηχανία έχει εξερευνήσει αυτές τις τεχνολογίες εδώ και καιρό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν κάποιος που έρχεται αργοπορημένος στο πάρτι έχει να προσθέσει κάτι, πέραν της επιθυμίας του ένα σωρός κόσμος να του δίνουν ένα σωρό χρήματα για μαγικούς λόγους. Αλλά ξέρει τι; Στο δια ταύτα οι πελάτες και η χρήσιμη τεχνολογία θα νικήσουν οπότε δεν είμαι σούπερ ανήσυχος για αυτό."