Το Metaverse μέλλον του Zuckerberg θα έχει έναν καθολικό μεταφραστή ομιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα αποκάλυψε για τα σχέδιά της Meta και το ρόλο της ΑΙ
25 Φεβρουαρίου 2022 11:09
Το Metaverse μέλλον του Zuckerberg θα έχει έναν καθολικό μεταφραστή ομιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια περαιτέρω αποκάλυψη των σχεδίων της Meta πραγματοποίησε ο Mark Zuckerberg, όπου στο επίκεντρό τους βρίσκεται η τεχνητή νοημοσύνη και όλα όσα μπορεί να φέρει στο τραπέζι για τους χρήστες του δικού της Metaverse

Μέσα από μια ειδική παρουσίαση που εστίασε στη σχέση μεταξύ ΑΙ και Metaverse, o Zuckerberg ανακοίνωσε την πρόοδο που έχει κάνει η εταιρία του στον τομέα αυτό.

Όλα ξεκίνησαν με το "Builder Bot", ένα ψηφιακό ρομπότ βοηθό που αναλαμβάνει το χτίσιμο του κόσμου σας εντός του Metaverse. Κάπως έτσι ο ιδρυτής του Facebook έχτισε το δικό του νησί, τη δικιά του παραλία και έστησε ένα πικνίκ στη μέση του ωκεανού, απλά με μερικές απλές εντολές που εκτέλεσε το Builder Bot. 

Αυτό αποτελεί ένα κομμάτι του CAIRaoke project της Meta που συμβάλλει στην βελτίωση των ΑΙ βοηθών και να "δουν τον κόσμο από τις δικές μας εμπειρίες" όσο δυστοπικό κι αν ακούγεται. Έδωσε μάλιστα υπόσχεση με η τεχνητή νοημοσύνη των ψηφιακών κόσμων της Meta θα διατηρούν την ιδιωτικότητα των χρηστών και θα υπάρχει διαφάνεια. 

Ανάμεσα στα φουτουριστικά highlights της παρουσίασης ήταν η ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν καθολικό μεταφραστή ομιλίας (universal translator) που θα δίνει τη δυνατότητα να συνομιλεί ο κόσμος μεταξύ του σε οποιαδήποτε γλώσσα.

"Η δυνατότητα να συνομιλώ με τον οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε γλώσσα είναι μια σούπερ ικανότητα που ονειρευόμουν πάντοτε." δήλωσε ο Zuckerberg για τον ενιαίο μεταφραστή που θυμίζει τον Universal Translator από το σύμπαν του Star Trek. 

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης

 

Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Meta ανακοίνωσε την κατασκευή του δικού της υπερυπολογιστή, ο οποίος όταν φτάσει στο ζενίθ της παραγωγικότητάς του "θα είναι ο γρηγορότερος supercomputer του πλανήτη".