Ο Gabe Newell εξηγεί γιατί απαγορεύτηκαν τα NFTs στο Steam

Νέες δηλώσεις από τον ιδρυτή της Valve
25 Φεβρουαρίου 2022 21:15
Ο Gabe Newell εξηγεί γιατί απαγορεύτηκαν τα NFTs στο Steam

Μέσα στους τελευταίους μήνες, τα NFTs έχουν έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο και όχι πάντα για τους καλύτερους λόγους. Παραδόξως, από πέρυσι τον Οκτώβριο, το Steam, που γενικά είναι αρκετά χαλαρό όσον αφορά τους κανονισμούς για το περιεχόμενο που μπορούν να πουλάνε οι developers, είχε απαγορεύσει τα παιχνίδια με NFTs.

Η συντριπτική πλειοψηφία των gamers ανταποκρίθηκε θετικά στην εν λόγω απόφαση, αλλά ακόμη και σήμερα δε γνωρίζαμε το λόγο. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε την τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει η Valve με την πώληση skins για παιχνίδια όπως τα Team Fortress 2 και CS:GO, η στάση της είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τώρα, μιλώντας στο Eurogamer, ο Gabe Newell επιτέλους εξήγησε το σκεπτικό της εταιρίας, δηλώνοντας:

Τα πράγματα που γινόντουσαν ήταν εξαιρετικά πρόχειρα και ατελή. Και υπήρχαν και παράνομες μαλακίες που συνέβαιναν στα παρασκήνια, οπότε καταλάβαμε πως πρόκειται για κάτι κακό. Το blockchain είναι μια εξαιρετική τεχνολογία, ωστόσο οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι όλοι αρκετά πρόχειροι. Και καλύτερα να μείνεις μακριά από κάτι τέτοιο.

Έχουμε το ίδιο πρόβλημα όταν δεχόμαστε κρυπτονομίσματα. Το 50% των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα αφορά κακόβολους σκοπούς, σωστά; Το κοιτάς αυτό και καταλαβαίνεις ότι κάτι κακό συμβαίνει. Και μάλιστα η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι τιμή πληρώνουν στην πραγματικότητα. Ναι, οι τιμές είναι σταθερές σε ένα κρυπτονόμισμα, αλλά οι μισθοί των περισσότερων ανθρώπων δεν είναι σε κρυπτονομίσματα.

Και, έτσι, θα υπάρχει κόσμος που θα αναρωτιέται πως πλήρωσα μόλις 498 δολάρια για αυτό το προϊόν; Και αν η απάντηση είναι, ξέρετε, αυτό συμβαίνει όταν έχετε ένα εξαιρετικά ασταθές νόμισμα με το οποίο πληρώνετε, θα υπήρχε κόσμος που θα γινόταν ιδιότροπος. Δηλαδή, σήμερα πληρώσατε 99 σεντς για αυτό και αύριο θα πληρώσετε 498 δολάρια. Οπότε, απλά δεν ήταν καλή μέθοδος. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον χώρο δεν έχουν συνήθως καλές προθέσεις.